The Alexandra Institute // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2019 // TEKNOLOGIMORGEN: Deep learning

TEKNOLOGIMORGEN: Deep learning

Arrangement

27-08-2019

TEKNOLOGIMORGEN: Deep learning

Deep learning-teknikkerne er her: Kunstig intelligens er blevet allemandseje.

Kom og hør, hvordan din virksomhed kommer i gang med deep learning, og hvilken værdi det kan skabe.

It-giganter som Google har sat sig tungt på markedet for kunstig intelligens, men den gode nyhed er, at de også har demokratiseret teknologierne, så de nu er tilgængelige for alle. Det skaber helt nye muligheder for danske virksomheder.

Det er især de seneste års udvikling inden for deep learning, der har sat gang i en industriel udvikling. Deep learning er en maskinlæringsteknik, der kan bruges inden for bl.a. billed- og videoanalyse.

Men det kan være svært at følge med den hastige teknologiske udvikling. Og hvordan kommer man overhovedet i gang selv?

På morgenmødet vil du møde

Henrik Pedersen, der er Head of Visual Computing Lab ved Alexandra Instituttet. Henrik vil give en kort introduktion til deep learning-begrebet samt et hurtigt overblik over de nyeste forskningsresultater. Han vil dernæst fortælle om, hvilke muligheder teknologien rummer for virksomheder, og komme med sit bud på, hvordan man selv kommer i gang.

Morten Birk, der er machine learning-specialist og medstifter af virksomheden FieldSense. FieldSense leverer beslutningsstøtteværktøjer til landbruget, hvor deep learning er et centralt værktøj til at behandle satellitbilleder og vejrdata. Morten vil fortælle om virksomhedens arbejde med serier af satellitbilleder.

Mads Dyrmann, fra Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet forsker i deep learning til præcisionsbekæmpelse af ukrudt. Han vil fortælle om sit arbejde med forskellige deep learning-metoder til automatisk ukrudtsdetektering og -genkendelse.

Det får du med hjem

På morgenmødet vil du gennem såvel en teoretisk som en case-baseret gennemgang få indblik i, hvad deep learning er, hvor teknikken skaber størst værdi, og hvordan du selv kommer i gang med at bruge den i din egen organisation.

Målgruppe

Dette morgenmøde henvender sig til private virksomheder og offentlige institutioner, der allerede er godt i gang med at anvende billeder og videodata, eller har en god ide til, hvordan man kan bruge teknologierne – eller blot er interesserede i at få mere viden.


Om TEKNOLOGIMORGENER

Over de næste to år skal vi være med til at skabe noget af den teknologi, som danske virksomheder skal stå ovenpå. Derfor vil vi gerne byde op til videndeling, samarbejde og god gedigen diskussion af de teknologiske udfordringer og behov, der findes derude. Vi giver kaffe, bagværk og viden om de nyeste teknologier til gengæld for holdninger til, spørgsmål om eller blot nysgerrighed på, hvad fremtiden bringer.

Dato:
27. august kl. 08:30 - 10:30 May, date to be confirmed
Sted:
LYNfabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus
Pris:
Det er gratis at deltage
Arrangører:

InfinIT – innovationsnetværk for IT

Alexandra Instituttet

Profilbillede af Marie Rørdam Fenger
Senior Digital Innovation Specialist
+45 30 76 07 22
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 3. etage lokale 337
.