Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2019 // Virksomhedsforløb: Smart Home Living Labs

Virksomhedsforløb: Smart Home Living Labs

Arrangement

11-03-2020

Virksomhedsforløb: Smart Home Living Labs

Overvejer din virksomhed at gå ind på Smart Home-markedet, men mangler en god forståelse for det nye marked, kundernes forventninger og din egen organisering?

Så kom med til vores Smart Home Living Lab-forløb, hvor I får den nyeste viden og arbejder med at udvikle forretningsmodeller for jeres eget produkt, ydelse eller koncept. 

Der er plads til 10 virksomheder, så tilmeld dig allerede nu!

Forløbet består af et en-dags kursus med den nyeste Smart Home-forskning og fire halvdags Living Labs med fokus på virksomhedens digitale modenhed og introducerer en række modeller og værktøjer, der kan understøtte virksomheden i at levere produkter og services til kunder, der lever et langt mere digitaliseret liv end tidligere. 

Jeres produkt, ydelse eller koncept er omdrejningspunktet

For at deltage skal virksomheden have en idé om at udvikle et nyt produkt, en ydelse, et koncept eller en service, som udvikles og kvalificeres gennem Living Labs. Produktet/ydelsen/ideen vil være omdrejningspunkt i virksomhedens processer gennem de fire labs.

Fokus vil ikke være på teknologierne men på kunderne, forretningsmodellerne, og hvordan virksomhederne kan agere inden for de økosystemer, der er en naturlig følge af digitaliseringen og smart homes.

Det indeholder forløbet

Forløbet indledes med et en-dags kurset med introduktion til Smart Home-begrebet og den nyeste forskning om markedet, kunderne og virksomhedens digitale modenhed. Bemærk, at introduktionsdagen er et selvstændigt modul med tilmelding via Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS. Du kan læse mere om indholdet på introduktionsdagen og tilmelde dig her.

De to første Living Labs har fokus på virksomhedens digitale modenhed i forhold til kunderne samt virksomhedens produkter. De næste Living Labs handler om, hvordan virksomheden kan agere inden for økosystemet gennem anvendelse af data, nye partnerskaber og nye forretningsmodeller.

Du tilmelder dig alle fire living labs her på siden.

Hvert af de fire Living Labs består af:

  • 1-3 oplæg fra Alexandra Instituttet
  • 1-2 perioder hvor der er mulighed for at vende temaer, oplæg m.v. med de øvrige deltagere 
  • en ekstern oplægsholder – typisk fra en virksomhed – der fortæller, hvordan den pågældende arbejder med temaet for dagen
  • Der vil blive udleveret en ’toolbox’ relateret til hvert Living Lab, hvor metoder og processer fra dagen er kort beskrevet
  • Arrangementet afsluttes hver gang med en forfriskning og mulighed for networking og videndeling

Mellem hvert Living Lab vil der være en opgave, der skal løses i samarbejde med kolleger hjemme på virksomheden (og eventuelt sammen med andre deltagere i forløbet eller eksterne partnere, hvis det giver mening i den sammensatte gruppe). 

Opgaven vil være relateret til den idé til produkt/ydelse, som virksomheden har bragt med ind i forløbet og tager udgangspunkt i de modeller, der introduceres i forløbet.

Datoer

Torsdag den 30. januar 2020, 10:00 – 15:00

KURSUS: INTRODUKTION TIL DEN NYESTE SMART HOME-FORSKNING

En-dags kursus med den nyeste forskning for ledere, der overvejer at gå ind på Smart Home markedet.

Læs mere og tilmeld dig her.

Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS, Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V

Onsdag den 11. marts 2020, 13:00 – 17:00

LIVING LAB 1: INTRO TIL LIVING LABS

På første Living Lab introduceres deltagerne til de overordnede muligheder og udfordringer inden for digitaliseringen og Smart Home-tankegangen ud fra virksomhedsperspektivet. Forløbet for de fire Living Labs bliver perspektiveret. Deltagerne præsenterer deres virksomheder og den idé til produkt/ydelse, som I vil arbejde med i forløbet.

Alexandra Instituttet, Åbogade 34, 8200 Aarhus N, ADA-333

Torsdag den 26. marts 2020, 13:00 – 17:00

LIVING LAB 2: VIRKSOMHEDENS KUNDER OG DIGITALE MODENHED

Temaet for dagen tager udgangspunkt i jeres virksomheds eksisterende kunder, værditilbud til kunden og virksomhedens digitale modenhed. Deltagerne vil blive introduceret for Busines Model Canvas – Value proposition Canvas – Big Data-modenhedsmodellen og Service Level Matrix. Modellerne benyttes til at kortlægge virksomhedens nuværende position og danner afsæt for at flytte sig mod en bedre digital integration.

Alexandra Instituttet, Åbogade 34, 8200 Aarhus N, ADA-333

Torsdag den 16. april 2020, 13:00 – 17:00

LIVING LAB 3: VIRKSOMHEDENS PLADS I ØKOSYSTEMET

Øget digitalisering giver mulighed for øget optimering af egne processer, nye samarbejdsmuligheder og langt tættere relationer til kunderne både før, under og efter et salg. Disse muligheder vil blive udfoldet og sat i relation til den gennemgående opgave. På denne dag ser vi på omnichannelstrategier, økosystemer og værdikædesamarbejder.

Alexandra Instituttet, Åbogade 34, 8200 Aarhus N, ADA-333

Torsdag den 30. april, 13:00 – 17:00

LIVING LAB 4: SERVICETRANSFORMATION OG ROADMAP FOR FORLØBET

Ud fra processerne fra Living Lab 2 og Living Lab 3, som har givet jer indblik i, hvor I står, og hvor I vil hen i forhold til digitalisering, arbejder I med en roadmap for transformationsprocessen. Som hjemmeopgave har I arbejdet med en plan for, hvordan de næste skridt fra idé til produkt/ydelse skal være og kan gøre det tydeligt ved at anvende de modeller, der er præsenteret. På dagen vil der blive mulighed for at diskutere egne løsninger og planer, og I vil blive præsenteret for forskellige muligheder for at visualisere processen og for at arbejde med forandringsprocesser.

Alexandra Instituttet, Åbogade 34, 8200 Aarhus N, ADA-333


Betingelser

Bemærk venligst at tilmelding er bindende.

Vi sender en faktura til dig.

Regler for afbud

Ved afbestilling inden eller på den 4. marts 2020 refunderer vi det fulde beløb.

Ved no-show på dagen eller for sent afbud, er der ingen refusion. Dog må en kollega gerne overtage din plads.

Læs også Alexandra Instituttets handelsbetingelser.

Dato:
11. marts kl. 13:00 til
30. april kl. 17:00
May, date to be confirmed
Sted:
Alexandra Instituttet A/S, Åbogade 34, 8200 Aarhus N, Lokale ADA-333
Pris:
10.000 kr. plus moms for deltagelse i forløbet (fire living labs) samt en gratis introduktionsdag. SE OGSÅ BETINGELSERNE I DEN GULE BOKS NEDERST PÅ SIDEN.
Arrangører:

Alexandra Instituttet A/S

Aarhus BSS

Industriens Fond

Strategic Designer
+ 45 25 17 71 15
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 3. etage lokale 335

Om Living Lab

Living Lab-forløbet er en del af Smart Home-projektet, der er ledet af Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS, og finansieres af Industriens Fond.Tidligere deltagere siger:

”At være en del af Living Lab har givet os et fantastisk indblik i den digitale udvikling i både Danmark og den brede verden. Især den brede viden om andre brancher end vores egen, samt muligheden for at samarbejde med disse, har givet os ny og brugbar inspiration. Det har været inspirerende at arbejde sammen med dygtige mennesker fra helt andre brancher og ikke mindst at se nye muligheder sammen med dem.”

Holger Søe Plougsgaard, Product Development Director, Pressalit


”Det fælles for alle er kunderne og deres behov, og pludselig piblede nye ideer på tværs frem. Nogle af virksomhederne begyndte sågar at se hinanden som mulige fremtidige samarbejdspartnere.”

Jørgen Rasmussen, Strategic Designer fra Alexandra Instituttet, står for Living Lab-processerne. 

.