The Alexandra Institute // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2019 // Mærkesager for Danmarks digitale fremtid

Mærkesager for Danmarks digitale fremtid

Arrangement

11-03-2019

Mærkesager for Danmarks digitale fremtid

Hvad bør regeringen drøfte, når den afholder sit digitale topmøde 14. marts? Hvad er de vigtigste emner at få på dagsorden i en valgkamp, der kan være her, når som helst? ATV inviterer til Tech Talk og debat om Danmarks teknologiske udvikling og herunder særligt, hvordan en ny regering bør håndtere og prioritere digitalisering.

De skridt, der i den kommende tid bliver taget på det digitale og teknologiske område, bliver afgørende for Danmarks fremtid. Derfor vil ATV med Tech Talk’en give politikerne et digitalt wakeup call, så digitalisering kommer højere op på den politiske dagsorden i den kommende valgkamp. ATV’s Digitale Vismænd mener, at Danmark har forudsætningerne til at være en førende digital vækstregion, men kortene skal spilles rigtigt, og de styrker vi allerede har, skal fastholdes og skaleres. Digitalisering og en teknologisk omstilling skal derfor højere på danskernes og den politiske dagsorden.

Desværre realiserer Danmark i dag ikke det fulde potentiale i digitalisering og ny teknologi. Ofte styres såvel politikere og befolkning af en frygt og bekymring for teknologiens og digitale teknologiers indtog i vores samfund, trods viden og analyser viser, at teknologi giver vækst, velfærd og solide løsninger på mange af de udfordringer, vi står overfor som samfund.

2018 har budt på positiv fremgang for it-forskningen i Danmark, men ser man på Danmark som foregangsland, så skal der mere til for at fastholde vores styrkeposition. Det bør politikerne sætte på dagsordenen i valgkampen. ATV afholder derfor en tech talk om Danmarks digitale og teknologiske omstilling: Hvordan realiserer og forstærker vi det digitale potentiale og får realiseret den satsning, der sikrer en dansk plads i den teknologiske superliga?

Her får du en chance sammen med ATV at præge de punkter, ATV vil kommunikere i valgkampen.

Mød følgende debattører:

  •  Stephen Alstrup, Professor, DIKU, Ejer og founder af SupWiz
  •  Michael Caspersen, Direktør, It-vest
  •  Uwe Hermann, Senior Director, Eriksholm Research Centre, Oticon
  •  Bent Claudi Lassen, Wefri, Foodnetwork Dk, FoodNexus Nordic
  •  Ole Lehrmann Madsen, direktør, Alexandra instituttet, formand for ATV’s Digitale Vismænd

Dine input tager ATV med sig til regeringens digitale topmøde 14 marts, ligesom vi bruger dem i vores videre arbejde med at udvikle Danmark til en af verdens fem førende Science & Engineering regioner.

 

Dato:
11. marts kl. 15:30 - 17:30 May, date to be confirmed
Sted:
ARENA, BLOX HUB, Bryghuspladsen 8, København K
Pris:
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig
Arrangører:

ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber

Profilbillede af Marlene Thomsen
Marketing and Communications Manager
Kommunikation og Markedsføring
+45 27 28 48 01
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Nygaard bygningen, 3. etage lokale 305

KONTAKT

Maja Lænkholm
Konsulent
M: 51 81 47 46
E: ml@atv.dk

Bjarke Wiegand
Chefkonsulent
M: 31 64 11 05
E: bw@atv.dk

.