Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2018 // Afslutningskonference: Vækst i rumerhvervet

Afslutningskonference: Vækst i rumerhvervet

Arrangement

13-12-2018

Afslutningskonference: Vækst i rumerhvervet

Markante aktører på rumområdet præsenterer forretningsmuligheder for danske virksomheder.

Mød os til konference i Tycho Brahe Planetariet.

I juni 2016 fik Danmark sin første nationale Rumstrategi. Den viste, at der er et stort forretningspotentiale inden for rumerhvervet i Danmark. Et konsortium med flere innovationsnetværk og GTS-institutter skulle på den baggrund synliggøre og hjælpe med udviklingen af forretningsmulighederne.

Nu har du mulighed for at høre, hvad de mest markante aktører inden for rumområdet i Danmark har arbejdet med – og hvad de kan tilbyde dig og din virksomhed. En række markante virksomheder inden for området præsenterer også deres produkter og teknologi – og giver et bud på, hvad fremtiden byder på.

Program 

09:00 Registrering og kaffe
09:30 Velkomst
v. Klaus Bolving, CEO, CenSec/Inno-Pro
09:35 FORCE Technology – nye tilbud til space-industrien
Hør om nye teststrategier for elektroniksystemer, og hvordan de anvendes i praksis, herunder de mange muligheder og begrænsninger for anvendelse af 3D-printteknologi til fremstilling af satellitkomponenter samt kvalitetskontrol med ikke-destruktive metoder.
v. Thomas Aaboe Jensen, Susanne Otto, Hans F. Larsen, Michael Honoré og Torben Haugaard Jensen
10:20 Alexandra Instituttet – anvendelse af data fra rummet
Hør om nye teknologier, der understøtter anvendelsen af data fra rummet, herunder automatiseret analyse og web-baseret visualisering af jordobservationsdata, machine learning til at genkende handlinger/mønstre i GNSS-spor og cybersikkerhed i nano-satellitter.
v. Karsten Noe, Kristian Tølbøl Sørensen, Nikolaj Volgushev og Tejs Scharling
11:00 Kort kaffepause
11:05 Aarhus Universitet – en rumstrategi for forskning og uddannelse
På Aarhus Universitet har flere institutter etableret et samarbejde, der giver forskere og studerende nye muligheder for at udvikle rumteknologi og rumforskning og åbner for nye muligheder for samarbejde med industrien. Nanosatellitten Delphini-1 er i centrum for den nye strategi.
v. Hans Kjeldsen
11:35 Teknologisk Institut – satellitdata i landbruget
Præsentation af arbejdet med at anvende satellitdata i dansk landbrug – skaber det værdi, eller er det varm luft?
v. Lars Byrdal Kjær
12:00 Frokost
13:00 Aalborg Universitet – studenterprojekter inden for rumfart
På Aalborg Universitet har rumområdet fået mere fokus de senere år – med et særligt fokus på studenterprojekter med opsendelse af egne nanosatellitter. 
v. Jens Frederik Dalsgaard Nielsen
13:35 Space Inventor – den næste generation af satellitter
Siden 2015 har Space Inventor arbejdet med at bygge næste generation af pålidelige og højtydende nano- og mikro-satellitter. Der er fokus på mekaniske strukturer, solpaneler, batterimoduler, intelligent strømstyring, satellitcomputere, trådløs kommunikation og softwaren, som binder det hele sammen.
v. Jakob Mølbach Nissen
14:00 Uddannelses– og Forskningsministeriet, RUM – muligheder for funding
Kontoret RUM varetager bl.a. Danmarks medlemskab af ESA og Danmarks interesser i EU’s rumprogrammer, herunder rumprogrammet i Horizon 2020. Hør hvilke muligheder din virksomhed har for støtte og support.
v. Anders Møller Holmegaard
14:25 TICRA – antenneteknologi til rumfarten – fra 'old space' til 'all space 
Danske TICRA har i årtier været førende inden for en niche af rumfartsverdenen og har kunder som NASA, ESA og satellitproducenter verden over. Hør om, hvordan et ’old space’ firma som TICRA ser vækstmulighederne i rumfarten.
v. Michael Lumholt
14:45 DTU – Etablering af ESA BIC i Danmark
Der arbejdes på at etablere et ESA Business Incubation Centre i Danmark, der skal hjælpe med at skabe flere nye virksomheder inden for space-industrien i Danmark.
v. Sune Nordentoft Lauritsen
15:00 Afrunding, networking, kaffe
Dato:
13. december kl. 09:00 - 15:00 May, date to be confirmed
Sted:
Tycho Brahe Planetarium, Gl. Kongevej 10, 1610 København V
Pris:
Det er gratis at deltage
Arrangører:

CenSec, InfinIT, Inno-Pro, INBIOM, FORCE Technology, Teknologisk Institut, DHI Gras, Alexandra Instituttet, Uddannelses- og Forskningsministeriet

Profilbillede af Laura Møller
Strategic Project Manager
+45 93 50 88 04
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 3. etage lokale 338
.