Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Arrangementer // Arrangementer 2017 // Teknologi og turisme i Nordjylland

Teknologi og turisme i Nordjylland

Arrangement

07-12-2017

Teknologi og turisme i Nordjylland

Vær med til at skabe nye spændende produkter og services til udendørsturisme i Nordjylland

Seks nordjyske turismeaktører stiller fem spændende cases og søger samarbejdspartnere, der kan hjælpe dem med at konceptudvikle og realisere innovative services, der kan tiltrække flere turister til Nordjylland.

Denne workshop byder på spændende foredrag og koncentreret arbejde i grupper.

De fem cases er udviklet i forbindelse med et 2-dages hackathon Hack the Outdoors – Data-driven Tourism in North Denmark på Aalborg Universitet den 3.-4.november. 70 kreative unge mennesker arbejdede på 6 udfordringer stillet af turismeaktørerne. Den overordnede udfordring var at bruge data til at skabe nye produkter og services. Dette kom der 11 spændende ideer ud af.

Læs mere om hackathonnet her.

Turisme-aktørerne har valgt 5 ideer/koncepter ud, som de ønsker at videreudvikle sammen med både deltagere fra Hack the Outdoors hackathon’et og øvrige relevante professionelle aktører, så de forhåbentligt kan realiseres. 
De fem ideer er:

 • En service der binder producenter af lokale fødevarer sammen med turisterne, samtidig med at den kommunikerer den rige kulturarv, der ligger i nordjyske kulturtraditioner (Visit Vesthimmerland og Mariager Fjord).
   
 • En service der forbinder Løkken og Blokhus gennem ’augmented reality’ historiefortælling og spil (Hjørring Kommune og Jammerbugt Kommune).
   
 • En service og kampagne for at få flere folk ud og fiske i Limfjorden (Limfjordsrådet).
   
 • En service der kan hjælpe med at sammensætte skræddersyede primi-deluxe ferier for turister, der ønsker ferieoplevelser som er primitive og luksuriøse, sporty og afstressende (Vesthimmerlands Kommune).
   
 • En service der kan få Aalborgs konferencegæster til at forlænge deres ophold og gå på opdagelse i regionen (VisitAalborg).

Deltagerne på workshoppen vil blive udvalgt og inddelt i grupper omkring de fem cases, så der (så vidt muligt) er de relevante kompetencer repræsenteret i hver gruppe. På dagen vil vi tage udgangspunkt i ideerne fra hackathonnet og arbejde videre med dem, så de bliver stærkere, realiserbare, og til gode forretninger for regionen. Målet med dagen er, at nå frem til nogle konkrete og realiserbare beskrivelser, som kan danne grundlag for at søge funding til realisering – både internt i kommunerne og ved eksterne fonde. Det er vores forventning/forhåbning, at deltagerne efterfølgende vil kunne få en betalt opgave ud af dagens arbejde – det er dog ikke noget vi kan love.

På tidligere afholdte co-creation workshops har flere virksomheder dog fået jobs hos kommunerne efterfølgende. Vi søger derfor virksomheder, der arbejder med IoT, web- og mobiludvikling, brugerfokus, turisme, design, VR/AR, spiludviklere, mediefolk, databehandling, kunstig intelligens, IT-forretningsudvikling, etc.

Workshoppen er organiseret i et samarbejde mellem Business Region North Denmark, EU projektet Open4Citizens på Aalborg Universitet og InfinIT.


 

Dato:
07. december kl. 09:00 - 16:00 May, date to be confirmed
Sted:
Aalborg Universitet, Rendsburggade 14, 9000 Aalborg – lokale 5.125 (5. sal)
Pris:
Det er gratis at deltage
Arrangører:

Workshppen er organiseret af Business Region North Denmark, Open4Citizens og InfinIT - Innovationsnetværk for IT

Profilbillede af Lea Schick
Research & Innovation Specialist
+45 27 26 54 79
Njalsgade 76, 2300 København S
.