KUNDE

Kolding, Struer, Vallensbæk og Billund Kommuner

type

Interaktiv installation

vi har leveret

Idégenerering, konceptudvikling, interaktionsdesign, fysisk design og produktion, software

Lyd er med til at skabe rekreative og behagelige opholdsområder i byrummet

Struer Kommune har valgt at bruge lyd som et redskab og middel til at opnå konkrete mål og facilitere forandring for kommunen og lokalsamfundet. Lyd skal give lyst til at lære, til leg, ophold, aktivitet, kreativitet, fordybelse, sundhed og velvære.

I samarbejde med Alexandra Instituttet har de fået udviklet en lydbænk som skal være med at skabe et rekreativt og behageligt opholdsområde i byrummet.

Den interaktive bænk er udstyret med sensorer, der registrerer, når en person sætter sig på bænken, og via indbyggede højttalere kan man høre historier, som byen ønsker at fortælle borgerne.

Soundscapet i bænken kan bestå af naturlyde, eksempelvis fuglesang samt rislen af regn. Naturlyde har som bekendt end beroligende og afstressende effekt på mennesket, og idéen med dette er at skabe et rum, der giver plads til refleksion.

Det kan skabe aktivitet og få folk til at lege. I stedet for den traditionelle legeplads kan vi med lydinstallationer skabe et rum hvor folk kan opholde sig på en afslappet og legende måde. 

Byens liv kan påvirkes med lyd

Nogle gange planlægges et byrum ud fra et æstetisk udtryk. Vedat planlægge med udgangspunkt i den fulde oplevelse af et byrum skal planlægningen ske i et brugerperspektiv. Lyde er med til at definere oplevelsen på en plads eller i en gade. Det påvirker, hvordan borgerne bevæger samt hvor de ikke går hen. Ved at bruge lyd aktivt i planlægningen af byrum kan byens liv påvirkes.

– Er den ikke fantastisk? – Jeg synes, det er skønt, at vi har sådan noget her i byen.

Borger i struer kommune

Skaber socialt liv og interaktion

Planlægning af lyd kan komme til udtryk i greb, hvor folk får lyst til at stoppe op og lytte til lytteposter eller kunstinstallationer, eller folk inviteres til at være med til at skabe lyd, til at spille musik sammen eller lege med lyde. På den måde kan lydinstallationer være med til at skabe socialt liv og interaktion, og de kan henlede folks opmærksomhed lyde, som ellers ikke bemærkes.

Vil I høre mere om, hvad interaktionsdesign kan gøre for jer?

Formular indsendt!