Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

AR

Ny AR-platform skaber værdi i produktionen

Augmented reality løser udfordringer i produktionen hos bl.a. Grundfos, LEGO og Vestas. Alligevel er mange fremstillingsvirksomheder ikke klar over, at AR-teknologien allerede i dag kan lette arbejdet i produktionen betragteligt. AR kan nemlig understøtte produktionsmedarbejdere ved at visualisere data eller præsentere instruktioner direkte ovenpå de virkelige omgivelser som f.eks. produktionsmaskinerne.​

Kort fortalt lægger AR et ekstra lag af instruktioner, datavisualiseringer eller andre informationer ovenpå virkeligheden, så det bliver lettere at se, hvad der foregår, eller hvordan et problem skal løses. På den måde kan AR f.eks. bruges til at kvalitetssikre montage af komplekse produkter eller vise, hvor i maskineriet et problem befinder sig og hvordan det skal løses.

Siden 2020 har vi udviklet og afprøvet meget forskellige AR-løsninger hos hele 12 produktionsvirksomheder og har sideløbende udviklet vores egen AR-softwareplatform.

Giver AR mening for jer?
Måske vil I kvalitetssikre produktionen eller spare på tidskrævende sidemandsoplæring? Måske vil I bare gøre produktionslinjen mere effektiv? Vi hjælper jer med at finde ud af, hvordan I kan bruge AR til at understøtte jeres medarbejdere med instruktioner og datavisualisering.​

Vores platform gør det muligt for virksomheder at prøve AR af og dermed få indsigt i, hvordan AR kan skabe værdi for dem. Fordi AR-platformen kan interagere med fysiske installationer og anlæg, kan den f.eks. bruges til overvågning og kontrol.

Samtidig gør platformen det nemt for medarbejderne at dele indhold på tværs af arbejdsstationer og selv at lave AR-instruktioner. Den medfølgende AR-værktøjskasse gør det muligt at prøve AR som projektion eller på telefon, tablet eller HoloLens.

Mange tekniske muligheder
AR-platformen kan både bruge realtidsdata – f.eks. fra IoT-sensorer – og modeldata, dvs. simuleringsdata. Det gør det muligt at visualisere opmærksomhedspunkter, instruktioner, dokumentation og annotationer, I selv har skabt. AR-platformen indeholder desuden et redigeringsværktøj, som I kan bruge til at lave trinvise instruktioner, fejlfinding, dokumentation og 3D-visualiseringer af live data. AR-platformen kan også bruges til at skabe og arbejde med digitale tvillinger.

Tag fat i os og få en AR-demo
Vores Principal Software Architect Kaspar Rosengreen Nielsen har arbejdet på alle vores AR-projekter og har holdt talrige oplæg om teknologien. Send ham en besked på LinkedIn, så kan I høre fra ham, hvad vores AR-platform kan, og om det er noget, I vil prøve af.

Foretrækker I telefonen? Så ring til vores Business Development Manager Jesper Rosleff på 20 85 90 20, der har fulgt vores kunder i tyndt og tykt gennem AR-projekter og også er godt inde i teknologien.

Del dette:

Formular indsendt!