Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Industri og produktion

Lean lagerstyring og strøm på salget

”Vi har udviklet en it-applikation, der styrer lageret hos vores kunder og sørger for, at de genbestiller automatisk. En dag spurgte én af medarbejderne, om det ikke ville være en god idé også at digitalisere vores eget lager. Det kunne jeg ikke rigtig sige nej til,” joker Martin Baden-Jensen, CEO i autolak-virksomheden Baden-Jensen A/S, som hans farfar grundlagde i 1945.

Bedre flow for kunden og produktionen
Ambitionen var at forbedre kundeoplevelsen og produktionsprocessen samtidig. Det skulle ske ved at digitalisere flowet fra webshoppen gennem produktionen og lageret ud til kunderne.

Udfordringen for Baden-Jensen er, at de bl.a. arbejder med halvfabrikata, så det er svært at finde et ERP-system, der håndterer deres processer optimalt. Autolak blandes nemlig af mange, dyre komponenter, så systemet skal bl.a. finde frem til og holde styr på restmængder i åbnede bøtter.

”Vi ville gerne binde hele processen bedre sammen og samtidig spare omkostninger ved at digitalisere lageret,” fortæller Baden-Jensen. ”Torben fra Alexandra Instituttet hjalp os med at få afklaret, hvad vi skulle tage højde for i den kommende digitaliseringsproces. Det var rigtig god sparring. Det har været en af de væsentlige brikker til, hvordan vi kommer videre.”

Overblik over leverandører og løsninger
”Som mange andre produktionsvirksomheder er Baden-Jensen utroligt dygtige inden for deres specialisering,” fortæller Torben Blach, vores Senior Program & Business Development Manager.

”Når éns kernekompetence er autolak eller betonstøbning eller svejsning, er det svært at shoppe specialiserede digitale teknologier. Hvad kan teknisk lade sig gøre, hvilke løsninger og leverandører findes der overhovedet?”

Torben gav Baden-Jensen et overblik over standardsystemerne inden for deres område, hvilke specifikationer de skulle holde øje med, og hvilke fordele og ulemper de forskellige systemer har.

”Både små og store virksomheder ønsker sig som regel standardsystemer, fordi man har en opfattelse af, at det er billigere og velafprøvet,” siger Torben. ”Men de fleste har også en forventning om, at det kan tilpasses til dem, og det spørger jeg ind til, så de ved, hvad de skal være opmærksomme på.”

Hjælp til produktionsoptimering med data
”Jeg møder mange produktionsvirksomheder, der ønsker at effektivisere og optimere,” fortæller Torben. ”De vil gerne skabe sig et digitalt overblik, altså både basale dashboards, der viser, hvordan produktionen kører lige nu, men også ret avancerede løsninger, der kombinerer data, så produktionsdata f.eks. kan indgå i en sammenhæng med ERP-data.”

Typisk ønsker de at måle på kvaliteten i produktion og sætte kvalitetsmål, som man kan bruge til benchmarking. ”De vil gerne have et overblik over performance og fejlsituationer og sammenligne maskiner for produktionsenheder på tværs af lande. Det handler om at indsamle de rigtige data og gøre dem tilgængelige og forståelige, så de kan bruges til analyser, optimering og kvalitetssikring.”

Del dette:

Formular indsendt!