virtual og augmented reality

Tænk stort men start småt – Kom godt i gang med AR/VR med en billig prototype!

Kaspar Rosengreen Nielsen

Kaspar Rosengreen Nielsen

Principal Software Architect

Nye teknologier som virtual reality og augmented reality bliver tit forbundet med de store it-giganters vilde visioner. Men når en af Apples største afdelinger beskæftiger sig med AR, er det i virkeligheden, fordi det bliver allemandseje inden for en nær fremtid. Når nye teknologier rykker, sker det i en vekselvirkning mellem, at virksomheder bliver mere digitale og teknologierne klar til at blive anvendt.

Det, vi primært venter på nu inden for AR/VR, er blandt andet den forbedrede hardware, der er lige på trapperne – eksempelvis mere ergonomiske AR-briller, der er behageligere at have på end dem, vi hidtil har set, og mobiler, der bedre kan understøtte teknologierne. Med den udvikling vi ser med AR, så er det nu, I skal gøre jer klar!

Hvilke data har I til rådighed? Har I 3D-tegninger, der er optimerede og nemme at eksportere? Producerer I livedata, som kan vises på anden måde end gennem Excel? Eller har I data, der vil kunne bruges til mere interaktiv og intuitiv instruktion, samlevejledning og fejlfinding? De nye teknologier kan bruges inden for et væld af områder.

Bedre og nemmere instruktion

I første omgang vil vi se dem brugt i stor stil i spilindustrien – men også museer og forlystelsesparker kan skabe unik, spændende og gamificeret undervisning og underholdning. Men når muligheden for at koble virkeligheden og det digitale rum med egne informationer er der, åbner det også muligheder for erhvervslivet. I forhold til installationer, oplæring og reparationer af maskiner kan man optimere væsentligt og i vid udstrækning undgå fejl, når man går fra instruktioner på papir til instruktioner på en brille.

One2Feed bruger AR til salg og instruktion for deres kunder i Asien

One2Feed AR-løsning
One2Feed øger deres værditilbud med en AR-løsning udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttet og MADE

"Skub til ideerne nu, og høst fordelene ved at komme først"

Her kan man få vist på maskinen i virkeligheden, præcis hvor komponenten, der skal sættes op, skiftes ud eller justeres, sidder, og hvordan den skal håndteres. Vores erfaring er, at man skal skubbe til ideerne og visionerne, når teknologierne er på nippet til at være modne. Når det kommer til AR/VR, så er det nu! Start med at udvikle en prototype for at se, om jeres udfordringer bliver løst med teknologierne. Det er først, når I sætter løsningen i produktion og skal oplære jeres medarbejdere i den, at det reelt bliver en investering. Arbejder I allerede med digitale løsninger, så er en prototype ikke langt væk.

Flere danske virksomheder har allerede fået fordelene ved en let prototype

bliv klogere på tech

Relateret viden

Forklaringer som vejen til bedre modeller

Når vi taler om forklarlig kunstig intelligens, så er omdrejningspunktet tit, hvordan vi får forklaret computerens beslutningsproces, så alle kan forstå det. Det er dog ikke kun i teknologiens møde med slutbrugeren, at forklaringer har værdi. Når vi udvikler ny teknologi, kan forklaringer illustrere, hvordan en model vægter data i sin beslutning, og herunder hvad der måske vægtes uhensigtsmæssigt. Den information kan så bruges til at justere sammensætningen af den data, vi træner på og selve træningsprocessen, så vi kan forbedre vores model.

Tænk implementering ind fra start, så I ender med en løsning i brug!

Når medarbejdere eller ledere af en virksomhed står med et problem, tænker de oftere end tidligere over, om de kan løse udfordringen med digitalisering. Der er mindst to grunde til, at I skal digitalisere. Denne ene er, at I ønsker at gøre en eksisterende arbejdsgang mere effektiv. Den anden, at I gerne vil gøre noget, som I ikke har midlerne til at kunne i dag. 

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her. Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Formular indsendt!

Formularen er indsendt!