AI/kunstig intelligens

Opbyg en kultur, hvor omstillingsparathed er i jeres DNA

Rasmus Bækby

Rasmus Bækby

Manager – Business Innovation

Teknologier ændrer grundlæggende den måde, du driver forretning på. Men det er ifølge McKinseys rapport ‘Unlocking success in digital transformations’ fra 2018 kun 30% af digitaliseringsprojekter, der bliver en succes. Og kun 16% af respondenterne oplever, at transformationen giver en øget performance. Så hvad er det, der ikke lykkes?

Jeg ser ofte, at det er transformationsdelen, der giver udfordringerne. Digital omstilling kræver et nyt mindset, hvor du er forberedt på det næste, uforudsigelige nye. Det betyder, du ikke kan være fasttømret, men hurtigt og effektivt skal kunne udføre forandring.

Så mit råd er: Tænk på din strategi som forberedelse til kontinuerligt at kunne tilpasse dig til et miljø, der hele tiden ændrer sig. Arbejd med lav risiko. Lav små eksperimenter, men følg dem til dørs. Vær nysgerrig. Og find lysten til at lære hele tiden. Opbyg en kultur, hvor omstillingsparathed er i jeres DNA – også på strateginiveau. Lær af tilgangen i startup-miljøerne, lær af jeres konkurrenter, som måske også er jeres næste partner. Opfang ændringer i jeres omverden, i jeres økosystem og tilpas jer for selv at tage det næste innovative skridt i små iterative loops.

Nye teknologier kræver omstilling

Teknologi ændrer nemlig den måde, du driver forretning på. Du er i en løbende forandringsproces, og det er ikke en stor overraskelse, men det er en stor omstilling. Den nye teknologi ændrer betingelserne for at drive forretning – og det på en måde, hvor jeres kunders, partneres og medarbejderes forventning til jer ændres markant.

Og så kommer vi ikke udenom data: Accepter de data, I kan få. Accepter hvor I er nu. Lav dataanalyser på tværs af afdelinger, kombiner datakilder og få indsigt i hinandens forretningsområder. Den største værdi ligger i de sidste 20%, så man skal ikke stoppe ved de 80%. Du skal leve med, at det er usikkert, hvad der kommer ud af det. Derfor lav små eksperimenter, men følg dem til dørs. Gør det færdigt uden at ryste på hånden. Gå hele vejen! Det kræver den øverste ledelses opbakning. Hvis indsatsen ikke er forankret på det rette niveau i organisationen – og med ledelsens opbakning – så dør den! Og husk, at den viden, du mangler inhouse, skal du finde eksternt.

 I Tech Management har jeg skrevet mere om, hvordan I kan blive mere agile her og også her.

"Digital omstilling kræver et nyt mindset, hvor du er forberedt på det næste, uforudsigelige nye. Det betyder, du ikke kan være fasttømret, men hurtigt og effektivt skal kunne udføre forandring."

Rasmus arbejder i krydsfeltet mellem teknologi, digital forretning og mennesker. Han har et solidt fundament for at kunne afdække kunde- og brugerbehov i en forretningsmæssig kontekst. Så hvis du ønsker dyb forståelse af forretning, teknologiske platforme og medier samt et indgående kendskab til organisationer og udviklingsprocesser, er Rasmus ham, du skal alliere dig med. Du kan fange Rasmus på rasmus.baekby@alexandra.dk.

 
 

bliv klogere på tech

Relateret viden

Udnyt realtidsdata til at forudsige hændelser, og brug forklarlig AI, så beslutningen bliver forstået og accepteret

Vi opsamler realtidsdata som aldrig før. Og der bliver hele tiden bedre mulighed for at indsamle data om vores virkelighed fra de ting, der bevæger sig rundt om os. Det betyder, at vores ageren i den fysiske virkelighed hurtigt bliver omsat til data – også kaldet realtidsovervågning. Disse data kan vise os trafikmønstre, hvordan vi bruger bygninger, og de giver nye muligheder for formidling af events og for at koordinere mellem ting, der bevæger sig.

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her. Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Formular indsendt!

Formularen er indsendt!