Start: 8. januar 2024

Kursusforløb:
IoT-sikkerhed i praksis

På dette avancerede kursusforløb bliver I trænet i at anvende en række sikkerhedsværktøjer i jeres egen virksomhed, herunder risikovurdering, trusselsmodellering og standarder. Forløbet klæder jer på til at arbejde strategisk med IoT-sikkerhed.

Om kursusforløbet

Bliv klædt på til at arbejde strategisk med IoT-sikkerhed

I projektet CyPro samarbejder vi med Industriens Fond om at øge IoT-sikkerheden i danske produktionsvirksomheder. Det sker gennem målrettede forløb, hvor vi opkvalificerer og modner jeres virksomhed forretningsmæssigt, organisatorisk og teknisk, så I kan udnytte mulighederne med sikre IoT-løsninger.

På dette avancerede forløb får I viden, værktøjer og metoder, som I kan bruge i praksis i jeres egen virksomhed, så I kan arbejde strategisk med IoT-sikkerhed.

Der vil være ca. 10-12 deltagere på holdet, som er sammensat af ledere/beslutningstagere og teknikere fra forskellige virksomheder, der alle er på samme niveau i forhold til IoT-sikkerhed. For at få det fulde udbytte af forløbet, anbefaler vi, at I deltager i alle sessioner.

Vi indleder forløbet med en fysisk workshop, hvor vi byder på ekspertoplæg, sparring og erfaringsudveksling – og vi lærer hinanden at kende. Det avancerede forløb består af i alt syv sessioner (fysisk og online) samt hjemmearbejde mellem de enkelte sessioner. Du kan læse mere om underviserne her.

Mødedatoer
under forløbet

8. januar 2024 kl. 12:00–16:30 i Herning
23. januar 2024 kl. 9:30–12:00 online
1. februar 2024 kl. 12:30–15:00 online
21. februar 2024 kl. 9:00–15:00 i Herning
7. marts 2024 kl. 12:30–15:00 online
19. marts 2024 kl. 12:30–15:00 online
11. april 2024 kl. 11:30–15:00 i Herning

De fysiske møder afholdes hos::
BTECH
Birk Centerpark 15
7400 Herning

Udvalgte temaer
på forløbet

  • Introduktion til risikostyring
  • TIntroduktion til trusselsmodellering
  • Introduktion til standarder, herunder RED, CRA m.m.
  • IoT business cases
  • Service design
  • St. Gallen Magic Triangle
  • Change management
  • Modenhedsmodellen
  • Anvendelse af OWASP
  • Hvordan laver man en sikker konfiguration?
  • Hvad skal man kigge specifikt efter i et IoT-produkt
    (som bruger)?

Målgruppe

Hvem kan deltage?

  • For at lykkes med IoT-sikkerhed har I brug for både faglig ekspertise og forankring i hele organisationen. Derfor skal I tilmelde to personer, hhv. en tekniker og en fra ledelsen.
  • Kursusforløbene er målrettet produktionsvirksomheder.
  • I er enten aftagere af opkoblede fysiske industriprodukter eller fremstiller dem.

Udbytte

Det får I ud af at deltage

Formålet med forløbet er at opkvalificere jer til at arbejde strategisk med IoT-sikkerhed.

  • Hjælp til afdækning af sikkerhedsniveauet i jeres produktionsapparat og viden om, hvordan I holder hackerne ude.
  • Viden om sikkerhedsstandarder og -certificeringer, der gør det nemmere for jer at opnå det rette cybersikkerhedsniveau.
  • Viden om hvordan cybersikkerhed kan påvirke forretningen – både udfordringer og gevinster – og hvordan I kan udnytte cybersikkerhed som konkurrenceparameter.
  • Mulighed for videndeling med ligesindede inden for produktionsindustrien og for at deltage i netværk efter interesse/behov.

Fremtidige forløb

Vi tilbyder flere forløb – både introforløb og avancerede. Hvis I ikke har mulighed for at deltage i forløbet, der starter den 8. januar, så følg med i vores arrangementkalender og find en dato, der passer jer.

Om CyPro

I projektet Cybersikker Produktion i Danmark (CyPRo) arbejder vi for at styrke danske produktionsvirksomheders konkurrenceevne. Det sker gennem målrettede forløb, hvor vi opkvalificerer og modner virksomhederne forretningsmæssigt, organisatorisk og teknisk, så de kan udnytte mulighederne med sikre IoT-løsninger.

CyPro er et samarbejde mellem Alexandra Instituttet, FORCE Technology, DAMRC, Ugla Insights og Aarhus Universitet Herning, Institut for Forretningsudvikling. 

Projektet er støttet af Industriens Fond med 13 mio. kr. i perioden 2022–2026. Læs mere om CyPro på cybersikker.alexandra.dk.

kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Frederik

Frederik Mølgaard Thayssen

Principal Project Manager
+45 20 55 32 78
frederik.thayssen@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Andre arrangementer

Måske kunne disse arrangementer også have din interesse:

Arrangement

Webinarrække om data spaces

NÆSTE: 28. SEPTEMBER 2023
På denne webinarrække inviterer vi virksomheder og organisationer til dialog om, hvordan Danmark bedst kan sikre sig indflydelse og skabe nye muligheder inden for data spaces. Der vil være særligt fokus på energisektoren.

Læs mere »

Formular indsendt!