IO Interactive

Ny teknologi gør animerede bevægelser mere virkelighedstro

At få animerede figurer til at bevæge sig naturligt kræver mange ressourcer. Men med datadreven animation kan man både skabe mere naturtro bevægelser, lette udviklingsprocessen og analysere bevægelserne op imod virkeligheden.

naturtro gengivelse

Med datadreven animation kan man skabe virkelighedstro bevægelser

Kroppen kan bevæge sig på et utal af måder.  Og da mennesker er trænet af naturen til at kunne genkende selv den mindste unøjagtighed i disse bevægelser, er det ikke muligt at skabe en naturtro gengivelse på anden måde end ved at optage disse bevægelser. Vi “fotograferer” bevægelser vha. ’motion capture’-teknologi, og vi optager gerne masser af bevægelse for at opnå variation i det endelige udtryk.

Problemet bliver nu at få stykket fragmenter fra disse lange optagelser sammen til helt nye stumper af bevægelser, der reagerer levende på computerspillerens instrukser. Det er nemlig enormt tidskrævende at sidde og sætte sådanne fragmenter sammen manuelt – og alligevel er der en øvre grænse for, hvor godt og naturligt det kan komme til at se ud. 

Men med metoden ’Motion Matching’ eller datadreven animation kan computeren analysere kvaliteten af bevægelsen i forhold til den ønskede bevægelse. På den måde kan computeren selv indsætte de manglende dele for at få en bevægelse til at se naturlig ud, i stedet for at der bruges ressourcer på at finde optagede bevægelser frem.

animationsteknologi hos IO interactive

Datadrevet animation som analyseværktøj

Optimer fysisk træning

Det er ikke kun inden for spil, at man kan bruge datadreven animation som et analyseværktøj til at holde faktiske bevægelser op imod ønskede bevægelser. Det vil også kunne anvendes inden for genoptræning.

Hvis man eksempelvis vil være sikker på, at man genoptræner korrekt efter en skade, kan man bruge teknologien til at fortælle, når man laver en bevægelse forkert.

Det vil kvalitetssikre træningen og betyde en kortere og bedre genoptræningsproces. På lidt længere sigt vil man også kunne bruge maskinlæring til at forbedre metoden ved hjælp af tidligere brugeres erfaringer.

Udviklingen inden for animation

Vi forsøger at opbygge et digitalt menneske

I Alexandra Instituttet er vi ved at undersøge, om vi gennem neurale netværk kan lære computeren, hvordan et menneske bevæger sig, så den selv kan regne ud, hvordan en naturlig bevægelse skal se ud i spillet. Og på længere sigt er vi interesseret i at undersøge, om man kan kombinere optagelserne af et menneske med biomekanisk simulation.

På denne måde vil man måske kunne ’beskrive’ et menneske, bygge det op digitalt med muskler og knogler og få det til at bevæge sig som et menneske. Det er svært at få det til at se rigtigt ud, men i kombination med neurale netværk ville det gøre udviklingen af spil en hel del lettere, hvis det lykkes.

Magnus Koch

Ph.d.
IO Interactive
"Vi skal udvikle nye metoder til datadrevne animationssystemer og intelligent udnytte store mængder motion capture-optagelser og fysisk simulering. Det gør, at vi kan tilføje en hidtil uset realisme og fleksibilitet til HITMAN-spillets animationer og åbne op for nye spilmekanikker og muligheder for historiefortælling." 

Avanceret computergrafik
giver helt nye muligheder

Visualisering og billedanalyse har en lang række anvendelser inden for bl.a. undervisning, konstruktion, medicin, kultur, kommunikation, oplevelse og computerspil. Brug os som strategisk samarbejdspartner inden for de svære datalogiske problemer i computer vision.

Bliv inspireret af vores andre kunder

Se hvordan andre har brugt computergrafik og simuleringer til at nå i mål med deres forretning:

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Eller ønsker du en uforpligtende snak om dine digitale muligheder?

Skriv til os her.
Vi svarer tilbage inden for 24 timer.

Vil du hellere ringe, kan du fange os på 70 27 70 12.

Digitalisering skal være en god forretning

Dansk erhvervslivs foretrukne digitaliseringspartner #ForanDigitalt

nyhedsbrev

Gå ikke glip af de nyeste teknologiske guldkorn, der kan løfte din forretning


Når du indsender formularen, accepterer du samtidig, at du får e-mails fra os. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Skriv til os her.
Vi vender tilbage inden for 24 timer.

Hold dig #ForanDigitalt

Over 2500 danske virksomheder får allerede digitale guldkorn direkte i deres inbox.

Gå ikke glip af de næste forretningsfremmende tiltag – det kan blive dit!

Skriv dig på listen nu

Kontakt os

Book et uforpligtende møde om jeres muligheder