2. oktober 2023

Implementering af datadrevet sundheds-teknologi halter

Hvorfor bruger vi ikke flere AI-løsninger i sundhedsvæsenet? Kom til netværksmøde, og bliv klogere på udfordringer og muligheder. Netværksmødet er målrettet virksomheder, videninstitutioner, kommuner, hospitaler og regioner.

Om arrangementet

Hvorfor bruger vi ikke flere AI-løsninger inden for sundhed?

Vi er verdensmestre i innovation her i landet, men når det handler om implementering af datadrevet sundhedsteknologi, halter vi bagefter. Derfor er der brug for, at vi skruer op for implementeringen af datadrevne sundhedsløsninger, hvis vi i fremtiden skal sikre os et sundhedsvæsen i verdensklasse.

Danmark har nogle af verdens bedste sundhedsdata, og der er derfor et stort potentiale i at anvende dem til at gøre sundhedsvæsenet mere sammenhængende, borgernært og proaktivt.

Der findes i dag en række AI-løsninger udviklet på danske sundhedsdata, der kan bidrage til en positiv forandring af sundhedsvæsenets kerneopgaver, skabe højere sundhedsfaglig kvalitet, sikre bedre patientoplevelser, frigive tid til de sundhedsprofessionelles kerneopgaver og generelt skabe bedre arbejdsvilkår for de sundhedsprofessionelle.

Dog er det kun få AI-løsninger, der er implementeret til gavn for patienterne, borgerne og de sundhedsprofessionelle.

Hvorfor er der ikke implementeret flere AI-løsninger i sundhedsvæsenet, når behovet er stort, og der allerede nu eksisterer en række lovende prototyper, der kan løse nogle af sundhedssektorens udfordringer?

Fra idé til implementering

Tilmeld dig efterårets første møde i Netværket om datadrevet digitalisering af sundhedsvæsnet og bliv klogere på udfordringerne og mulighederne med implementering af AI-løsninger i sundhedsvæsnet, når vi dykker ned i en højaktuel problemstilling.

Kom og mød Anders Jørgensen, IT-direktør i IT-afdelingen i Region Midtjylland, til at sætte ord på, hvordan regionen arbejder ift. både udvikling, implementering og drift af AI-løsninger i sundhedsvæsnet. Hvilke forhindringer er der, og hvad er de mulige løsninger for implementering af AI-sundhedsløsninger?

Bliv også klogere på rejsen fra idé til implementering af en AI-sundhedsløsning, når Mads Lause Mogensen, grundlægger af og CEO i Treat Systems, sætter ord på, hvordan det er lykkes Treat Systems at få driftet AI-sundhedsløsninger i sundhedsvæsnet. Hvordan udvikler man en løsning der matcher de krav, som markedet stiller, og hvordan ser rejsen fra prototype til løsning, implementering og skalering ud?

Målgruppe

Hvem kan deltage?

Netværksmødet er for dig, der beskæftiger dig eller gerne vil beskæftige dig med digitalisering, sundhedsdata og kunstig intelligens i sundhedsområdet.

Netværksmødet er målrettet virksomheder, videninstitutioner, kommuner, hospitaler og regioner.

Udbytte

Det får du ud af at deltage

  • Bliv klogere på udfordringer og muligheder ved implementering af AI-løsninger i sundhedsvæsenet.
  • Netværk og videndeling. 

Program

15:15 – 15:30  Velkommen
v/ Alexandra Instituttet og Danish Life Science Cluster

15:30 – 15:50  Fra udvikling til drift af AI-sundhedsløsninger i Region Midtjylland
v/ Anders Jørgensen, IT-direktør i IT-afdelingen i Region Midtjylland

15:50 – 16:00 Spørgsmål og debat

16:00 – 16:20 Fra prototype til drift af AI-løsning
v/ Mads Lause Mogensen, CEO i Treat Systems

16:20 – 16:30 Spørgsmål og debat

16:30 – 17:00 Netværk og kaffe

17:00 – 17:30 Speeddating
v/ Lotte Kappel, Danish Life Science Cluster

17:30 – 17:45 Tak for i dag

Hold dig opdateret om netværkets aktiviteter på Danish Life Science Cluster

kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Frederik

Frederik Mølgaard Thayssen

Principal Project Manager
+45 20 55 32 78
frederik.thayssen@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Andre arrangementer

Måske kunne disse arrangementer også have din interesse:

Arrangement

Webinarrække om data spaces

NÆSTE: 28. SEPTEMBER 2023
På denne webinarrække inviterer vi virksomheder og organisationer til dialog om, hvordan Danmark bedst kan sikre sig indflydelse og skabe nye muligheder inden for data spaces. Der vil være særligt fokus på energisektoren.

Læs mere »
Arrangement

DS Cyberdag

5. OKTOBER 2023
Kom til DS Cyberdag, hvor vi stiller skarpt på cyber- og informationssikkerhed og giver et indblik i den kommende lovgivning på området. Vi præsenterer også værktøjer, der kan hjælpe organisationer og virksomheder i arbejdet med cyber- og informationssikkerhed.

Læs mere »

Formular indsendt!