The Alexandra Institute // Ydelser // Augmented reality

Augmented reality

Ydelse

Augmented reality
Augmented reality er dit digitale lag på virkeligheden.

Med augmented reality (AR) og interaktiv 3D-grafik får du helt nye muligheder for at udnytte data.

Smarte produkter giver nye muligheder for at få mere viden. Men hvad nytter det at have en masse data til rådighed, hvis du ikke har nem adgang til dem?

Augmented reality spås et stort potentiale, når vi skal have adgang til data, fordi teknologierne udvider vores fysiske verden med digital information. Augmented reality (AR) viser information gennem en brille eller smartphone. Med AR kan elevatorteknikeren se, hvordan dataene flyder, mens han vedligeholder elevatoren.

AR giver en række nye muligheder også på mobile løsninger. Vi ser hele denne her IoT-bølge, hvor der er flere milliarder komponenter, der er på nettet, og som har en masse sensordata. Men hvordan forstår vi det på en naturlig måde? Her kan AR være muligheden. Hvis man har en lampe, der har en masse information om, hvor meget strøm den bruger, skal du måske bare kigge på den, og så kan du ved hjælp af AR få vist noget data. Det kunne også være køleskabet, opvaskemaskinen eller fryseren, som kan komme med information, når man kigger på dem.

En af de ting, vi har arbejdet med, er instruktioner til industrien.

Inspektion

AR kan lette analyse og betjening af komplicerede tekniske installationer. Data om produkterne kan vises både i den digitale og i den fysiske verden, ligesom grænsefladerne kan tilbyde digital betjening af produkter og installationer, der slet ikke har synlige betjeningsknapper og displays. Det giver rigtig god mening, fordi man så kan relatere data præcist til dér, hvor de kommer fra via et digitalt lag ovenpå. Grundfos har sammen med os lavet forsøg med brug af HoloLense.

Vi har selv lavet en demonstration af teknologien på vores eget produkt, den Interaktive Bænk. Når man i sin telefon scanner QR-koden på bænken, dukker der et digitalt lag op, som formidler driftstatus på lige præcis den bænk, man står over for, og hvorigennem man også kan interagere med bænken og fx styre lyset. Se det i denne video:

 

Instruktion og træning

Flere manuelle processer i produktionen kan med fordel støttes med live-instruktioner for at undgå fejl. Her hjælper AR-værktøjer, der kan lægge et digitalt lag af information om produkter oven på produkter og produktionsanlæg, samtidig med at medarbejdere kan have hænderne fri til at arbejde med det fysiske materiale. Det har vi lavet flere forsøg med i Grundfos’ produktionslinje.

Hvis man har opgaver, hvor man skal samle dele i en bestemt rækkefølge, kan man lægge de her manualer ned på det fysiske objekt. Når man står med objektet i hånden, får du vist den instruktion, som du skal bruge lige nu, som fx at skrue en skrue ind her eller fjerne det her låg, På den måde kan man få konkrete instruktioner til det, man kigger på.

Mindre fejlmontage og forebyggelse af ulykker

En app, der viser 3D-byggemodeller i augmented reality ude på byggepladsen og inde i mødelokalet, er snart på trapperne. Bag står Alexandra Instituttet. Og machine learning kommer til at spille en vigtig rolle i at hjælpe AR-teknologien til at forstå rekonstruktionen af virkeligheden.

Appen skal være et stykke brugbart værktøj for ingeniører og sjakbajser i byggebranchen. Det skal sikre, at understøtningerne er monteret i overensstemmelse med 3D-modellen og derved forebygge ulykker pga. fejlmontage. Appen skal også assistere montøren under montagearbejdet. Montøren kan gennem sin Hololens, iPad eller telefon se de enkelte dele af 3D-modellen og montere de enkelte materialedele som visualiseret i modellen.

Derudover har Alexandra Instituttet vægtet en god stabil software og høj brugervenlighed i appen. En byggeplads består i dag typisk af mange nationaliteter, og derfor skal appen kunne blive betjent af mange mennesker.

Er augmented reality en teknologi, der giver mening for din forretning? Kontakt os for at afklare det.
Kontakt
Head of Interactive Spaces Lab
Interactive Spaces Lab
+45 40 19 45 38
Se profil
.