The Alexandra Institute // Kampagne // Har du styr på IoT-sikkerheden?

Har du styr på IoT-sikkerheden?

Ikon for ekspertisen sikkerhed og privacy

Iot-sikkerhed

Har du styr på IoT-sikkerheden

It-sikkerhed er blevet langt mere og andet end firewall. I takt med at tingenes internet (IoT) bliver en konkurrenceparameter for danske virksomheder, bliver producenterne nødt til at tænke sikkerhed ind i deres produkter ikke kun deres virksomhed.

Få en ide om hvor du står ved at svare på 6 sikkerhedsissues

Kan du svare ja til flere af spørgsmålene, vil det være en god ide at vende dit sikkerhedsbillede med os - vi står klar med specialistrådgivning frem for et færdigt produkt, du skal købe.
1.

Forventer dine kunder, at du har styr på sikkerheden?

JA? Datalæk eller hackede produkter risikerer at stemple dig som ligeglad med it-sikkerhed. Danmark er kendt for at levere kvalitetsprodukter - vi kan hjælpe dig med at bære dit gode brand sikkert med over i den digitale verden. Så du og dine kunder kan sove trygt.
2.

Har ledelsen styr på konsekvenserne ved et eventuelt sikkerhedsbrist?

JA? It-sikkerhed rykker fra it-afdelingen op på direktionsgangene og er dermed blevet et både teknisk og strategisk anliggende. Ledelsen skal vide eller spørge til, hvilke konsekvenser der kan være ved et brist, og om virksomheden kan klare konsekvenserne: Store bøder, forsinkelse eller dårlig omtale. Vi kan hjælpe med at lave de vurderinger og stille de rigtige spørgsmål, så du kan bringe de vigtigste punkter i spil.
2.
3.

Har du lavet en trusselsvurdering af den verden, dit produkt skal agere i?

JA? Alt, hvad der kan betale sig at hacke, vil blive hacket. Du skal vide, hvilke data du har i dine systemer, og hvor udsatte de er. Vi plejer at tage afsæt i OCTAVE Allegro modellen, der også forholder sig til risikoniveauet.
4.

Giver sikkerhed anledning til bekymring?

JA måske? Forbrugerne forventer, at produkter kan gå på nettet. Det kan være alt lige fra elpærer til varmepumper, hvor folk gerne vil styre produkterne fra deres smartphone. Det er typisk leveret af producenter, der er gode til den klassiske proces. Men vi oplever kunder, der lægger deres produkt på nettet og bliver usikre på, om de valg, de har truffet, er fornuftige sikkerhedmæssigt. Det kan være beroligende at vende, hvilke løsninger du har besluttet at bruge eller udvikle. Og om det er tilstrækkeligt.
4.
5.

Er der sikkerhedshuller i jeres kode eller arkitektur?

JA - måske? Læk af data som eksempelvis angrebene på Sony og hackede IoT-produkter som fx biler der ender i grøften, men også angreb som WannaCry som stoppede fabrikker og det engelske sundhedsvæsen. Hvis ikke disse skrækeksempler skal blive en hindring for det potentiale, som smarte produkter og skyen har for danske virksomheder, er det vigtigt at tænke sikkerhed ind i produkterne. Vi tjekker om din kode og arkitektur lever op til det forventede sikkerhedsniveau. Vi kan også foretage et sikkerhedsreview, så du kan få verificeret, at din egen løsning er lavet på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde.
6.

Er du klar til persondataforordningen?

JA - måske? Har du allerede en it-løsning eller skal i gang med at udvikle en it-løsning til håndtering af personfølsomme data, så kræver det, at løsningen lever op til lovgivningen på området. Og fra maj 2018 risikerer man store bøder, hvis det ikke er tilfældet.  Vi kan hjælpe dig med at vælge teknologi og designe eller implementere de sikkerhedskritiske komponenter. Vi har blandt andet hjulpet Justitsministeriet med deres arbejde på en betænkning omkring, hvilke konsekvenser forordningen får for Danmark.
6.

Jeg vil gerne vide lidt mere om mulighederne

Download vores IoT-folder her

Vi kan hjælpe dig med at løse de udfordringer, du måtte støde på med it-sikkerhed og privacy.
Kontakt
Head of Security Lab, PhD
Security Lab
+45 24 26 99 11
Profilbillede af Gert Læssøe Mikkelsen Se profil
.