The Alexandra Institute // Cases // Tychos rejse

Tychos rejse

Case

Tychos rejse

Nyskabende udendørs mobilspil

Dyst på viden og færdigheder i forbindelse med Tycho Brahes person og univers

Formålet med appen var at lave et nyskabende supplement til folkeskoleundervisning i Tycho Brahes person og univers, som fortæller historien på en sjov og engagerende måde, og som får skoleklasserne til at arbejde sammen og bruge kroppen. Spillet er fortrinsvist udviklet til 6. klasse, men kan også spilles af andre klassetrin.

Tychos rejse er et nyskabende udendørs mobilspil, hvor børn og unge i hele Danmark dyster på viden og færdigheder i forbindelse med Tycho Brahes person og univers. Ved brug af lokationsbaseret teknologi (GPS) samt en mobilapplikation til iPad, udvikler projektet et virtuelt brætspil, som kan foregå på åbne områder (så som fodboldbaner) alle steder i landet.

Spillet består af et antal opgaver på fem forskellige levels, der er bundet sammen at en historie. Varigheden af spillet og dermed antallet af opgaver vælges ved opstart. Der er både quizzer, GPS-løb og balancespil, og man får ikke altid de samme opgaver stillet, idet disse udvælges mellem 50 forskellige opgaver.

Alexandra Instituttets bidrag har bestået af design og udvikling af en app til iPad og iPhone med et forløb af ca. 50 opgaver.

Spillerne inddeles i grupper og skal løse opgaver, der falder inden for disse tre typer:
 

  • Quiz: Opgaver, som består af tekstuelle spørgsmål med tilhørende multiple svarmuligheder (multiple choice).
  • GPS-løb: Opgaver, som består i, at grupperne skal løbe rundt på området og indsamle virtuelt indhold på givne GPS-koordinater for at løse en given opgave. Indholdet skal enten udvælges blandt flere rigtige og forkerte svarmuligheder og/eller indsamles i den korrekte rækkefølge.
  • Balancespil: Opgaver, der går ud på enten at skulle balancere med gruppens enhed for at kunne løse en given opgave eller at skulle konkurrere på tid. Denne opgavetype er meget fysisk, og meget stemningsfuld i forhold til Tycho Brahes univers.

 

Nye interaktionsformer giver helt anderledes muligheder for læring og bevægelse.
Kontakt os hvis du vil høre hvordan

Kontakt
Senior User Experience Specialist, PhD
Interactive Spaces Lab
+45 51 88 30 99
Se profil
.