The Alexandra Institute // Cases // SynchroniCity

SynchroniCity

Case

SynchroniCity

Fælles digitalt marked for IoT-løsninger

Vi indgår i et globalt innovationsprojekt, der skal sætte et fingeraftryk på fremtidens smarte byer. Det er interessant for danske virksomheder, der dermed får bedre mulighed for at klare sig i den globale konkurrence om at udvikle IoT-løsninger.

Byer er katalysatorer for den digitale omstilling af alverdens samfund. Men digitale løsninger kan ikke umiddelbart kopieres fra den ene by til den anden. Der er en masse udfordringer af både teknisk, organisatorisk, juridisk og etisk karakter. 

Med det globale innovationsprojekt SynchroniCity bevæger vi os videre fra forsøgsstadiet og skaber eksempler på IoT-løsninger og -standarder, der passer til den virkelige verden på en måde, der både er god for borgere, myndigheder og virksomheder. 

Vi skal vise, hvordan man kan koble lokale hensyn med et globalt marked ved at sætte menneskers behov i centrum og skabe nye forretningsmuligheder for virksomheder.

EU har bevilget et trecifret millionbeløb til projektet, hvor vi indgår i et globalt konsortium med 34 partnere – bl.a. Aarhus Universitet. Projektet er en enestående mulighed for at sætte et fingeraftryk på fremtidens smarte byer.

Målet med SynchroniCity er at udvikle et fælles digitalt marked for smart city- og Internet of Things (IoT)-løsninger. Projektet har fokus på at videreudvikle: 

  • innovative smart city-økosystemer
  • innovative processer
  • innovative teknologier

Projektet inviterer derfor små og store virksomheder til – gennem udbud – at udvikle løsninger, så nye pilotprojekter kan sprede sig som ringe i vandet og blive til et fælles digitalt marked på tværs af landegrænser. De digitale løsninger skal være baseret på fælles standarder og tage udgangspunkt i borgernes og byernes behov.

SynchroniCity er en del at et større IoT-initiativ kaldet Large Scale Pilots og er bl.a. finansieret af EU's Horizon2020-program.

Projektet blev lanceret på konferencen Connected Smart Cities i Bruxelles den 12. januar 2017.

Det samlede budget er på 150 mio. kr. (20 millioner euro), heraf 120 millioner kr. (15 millioner euro) fra EU.

Der er i alt 34 partnere tilknyttet projektet, som er ét ud af en portefølje af fem IoT Large Scale Pilots. De centrale byer i projektet er: Eindhoven, Helsinki, Antwerpen, Manchester, Porto, Santander, Milano og Carouge (Genève), samt Léon (Mexico), Seongnam (Sydkorea), Portland (USA) og Recife (Brasilien).

Læs også om det globale initiativ Open & Agile Smart Cities (OASC).

 

SMV'er er vigtige spillere i den digitale udvikling.

Kontakt os og hør, hvordan din virksomhed kan være med til at udvikle smart city-løsninger.

Kontakt
Senior Cyber-Physical Specialist
Data Science and Engineering Lab
+45 31 16 67 66
Se profil
.