PRACTICE

Case

PRACTICE

Er der nogen, der kigger med, når du lægger dine data i skyen?

EU-forskningsprojekt mellem universiteter og virksomheder skal sikre data i skyen med avancerede krypteringsteknikker.

Der sker i øjeblikket et skift i den måde, hvorpå virksomheder opbevarer og anvender fortrolige data. I stedet for at gemme data lokalt i virksomheden, bliver de gemt i cloud-baserede tjenester. Men hvem har kontrollen over skyen, og hvordan kan man være sikker på, at ingen andre kigger i de filer, man har liggende i skyen? I dag findes der ingen tilfredsstillende måde at sikre virksomheders data i skyen på.

Formålet med EU-projektet PRACTICE er derfor at udvikle en løsning baseret på secure computing (hemmelige beregninger). Med en sådan løsning er det muligt at regne på krypterede data uden først at dekryptere dem.

Læs mere om PRACTICE og projektets resultater på projektets hjemmeside.

Alexandra Instituttets rolle i projektet er at designe arkitekturen og implementere en platform for secure computing, herunder at implementere relevante protokoller udviklet af andre partnere.

Arbejdet omfatter bl.a.:

  • udvikling af nye protokoller inden for statistik, auktioner og supply chain management
  • udvikling af nye eller forbedring af kendte metoder til secure computation
  • design og implementering af SPEAR (Secure Platform for Enterprise Applications and Services)

Desuden står Alexandra Instituttet for at validere resultatet af dette arbejde i virkelighedens verden.

 

Projektet tager udgangspunkt i de seneste gennembrud inden for sikre beregningsteknikker (secret sharing, semi-homomorphic encryption, fully homomorphic encryption, Garbled Circuits) og vil anvende disse til at øge borgernes sikkerhed, når de anvender cloud-løsninger. 

En sikker løsning i skyen kan bridrage til, at virksomheder øger brugen af cloud-tjenester og dermed opnår både forretningsmæssige og driftsmæssige fordele.

PRACTICE skal bl.a. bidrage til at:

  • fjerne brugernes usikkerhed om, hvorvidt de kan stole på deres cloud-udbyder med hensyn til datasikkerhed og fortrolighed,
  • gøre det muligt at foretage beregninger på krypteret data, så man undgår at fortrolige data lækkes,
  • gøre det muligt for europæiske kunder at sænke omkostningerne, når de skal gemme og anvende data i skyen, fordi de kan finde den billigste cloud-udbyder over hele verden.

En sikker løsning i skyen kan f.eks. anvendes af auktionshuse, energibranchen i forbindelse med budrunder, finanssektoren samt af virksomheder i forbindelse med benchmarking.

Vi kan hjælpe f.eks. auktionshuse,
energibranchen og finanssektoren
med sikre løsninger i skyen.

Kontakt os og hør hvordan.

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12
.