PASCHAL

Case

PASCHAL

Plugin til Autodesk-program automatiserer PASCHALs design- og tegneproces og gør den mere korrekt

Vi har udviklet et plugin til Autodesk-programmet REVIT for den tyskejede virksomhed PASCHAL-Danmark A/S. Plugin’et gør det muligt at lave automatiserede digitale tegninger af stilladser i 3D i stedet for i 2D. Det betyder øget digitalisering, reduceret ressourceforbrug og en transformation, der skal fremtidssikre PASCHAL til industri 4.0.

PASCHAL-Danmark A/S leverer dæk- og brounderstøtninger, hvilket er stilladser, som kan bære tunge laster, eksempelvis en motorvejsbro mens den støbes.

De ønskede hjælp til automatisk at finde ud af, inden for hvilket afgrænset område der skal være en stilladsunderstøtning, og hvor mange komponenter den skal bestå af – ned til den mindste bolt.

Når PASCHAL tidligere skulle designe og tegne stilladsunderstøtning til arbejdet med f.eks. en ny bro, foregik det i 2D-tegneprogrammer. De skulle manuelt udregne, hvor og hvordan stilladsunderstøtningerne skulle opbygges for at bære bygningen af broen bedst muligt og med mindst muligt materiel.

PASCHAL ønskede at have et værktøj, der kunne tegne deres stilladskonstruktioner i 3D og semiautomatisk.

Selv om casen handler om byggeri, er det de samme metoder, vi bruger, når vi arbejder med Visual Computing i alle mulige brancher. Derfor kan vi sikkert også hjælpe dig.

Vi har udviklet et plugin til Autodesk-programmet REVIT for den tyskejede virksomhed PASCHAL-Danmark A/S, der bl.a. leverer dæk- og brounderstøtninger.

Plugin’et gør det muligt at lave automatiserede digitale tegninger af stilladser i 3D i stedet for i 2D. Det har givet virksomheden en øget digitalisering, reduceret deres ressourceforbrug og så er plugin’et en del af en større transformation, der skal fremtidssikre PASCHAL til industri 4.0.

Kunderne får 3D-modellen leveret digitalt og kan kigge på den ude på byggepladsen på en tablet og bruge den som rettesnor, hvis de er i tvivl om noget. 2D-tegningerne er stadig med, men 3D-tegningen giver mulighed for, at de kan zoome ind og ud og rotere rundt om understøtningskonstruktionen og hurtigt afklare, hvilke diagonaler og trædragere skal sidde hvor.

Plugin’et gør det muligt automatisk at finde ud af, at der inden for et afgrænset område skal være en stilladsunderstøtning, og hvor mange komponenter det skal bestå af – ned til den mindste bolt. I første omgang skal alle komponenterne i en stilladsunderstøtning tegnes manuelt i 3D-programmet, derefter skal det automatiseres, så computeren selv kan opbygge stilladset automatisk med alle søjler, dragere mv.

I stedet for at placere tingene manuelt i 3D-programmet har vi brugt automatiseringen til at kunne fortælle programmet, at der inden for et afgrænset område skal være et understøtningsstillads, f.eks. omkring en brobygning. Ved at markere stilladshjørnets placering i forhold til terrænet og det overliggende dæk beregner plugin’et, hvilke stilladssøjler broen skal bygges op af, og hvordan komponenterne skal indstilles, og hvor mange komponenter der skal bruges.

Samarbejdet med PASCHAL-Danmark A/S er støttet af InnoBooster-ordningen.

Har casen om vores samarbejde med PASCHAL inspireret dig? Så kontakt os. Vi har dyb teknisk viden, fokus på brugeroplevelsen og øje for det visuelle.

Kontakt
Computer Graphics Engineer
Visual Computing Lab
+45 31 35 06 25
Profilbillede af Magnus Koch Se profil
.