The Alexandra Institute // Cases // OrdblindeLab

OrdblindeLab

Case

OrdblindeLab

Platform for ordblinde samler alle it-værktøjer ét sted

Alexandra Instituttet har været med fra start til slut i udvikling, implementering og drift af Ordblindelab.dk, der samler de nyeste og vigtigste it-værktøjer og instruktionsvideoer ét sted.

Der findes en lang række it-værktøjer, som kan hjælpe de op mod 20 procent af befolkningen, som rammes af ordblindhed. Som ordblind kan det være svært at bevare overblikket over hvilke værktøjer, der passer til Android, IOS, Mac eller Windows.

Det er netop ideen bag Ordblindelab.dk, der er en ressource-platform, som samler de nyeste og vigtigste it-værktøjer og instruktionsvideoer ét sted. Man kan lære, hvordan it-funktioner og programmer virker, og man kan se videoer til de fleste hjælpeprogrammer.

Sitet er stiftet af Allan Madsen, der har arbejdet med ordblinde i flere år, og her har Alexandra Instituttet været med fra start til slut, og har hjulpet med design og visuel identitet samt implementering og drift af platformen.

Vi har også hjulpet med at udvikle et øvelsesmodul, hvor man kan træne udtale af vanskelige ord samt en talegenkendelses-app, der ved hjælp af en mobil app gør det muligt at diktere direkte til en windows-pc, som ellers er dårligt understøttet på dansk.

Ordblindelab.dk har i dag over 2000 enkeltbrugere og omkring 30 uddannelsesinstitutioner tilknyttet som brugere.

Allan Madsen, der står bag OrdblindeLab, efterspurgte dels hjælp til en digital resource-platform samt hjælp til udvikling af træningsværktøjer.

I den ene del har Alexandra Instituttet hjulpet med at designe, implementere og drifte platformen Ordblindelab.dk. Sitet samler både it-værktøjer og instruktionsvideoer,  lige fra hvordan man bruger en bestemt støttefunktion på Android til, hvordan man bruger en funktion i Windows.

Man kan både bogmærke de videoer, man er interesseret i, samt lave spillelister med videoer, som man kan dele med andre.

Den anden del af opgaven bestod i at udvikle værktøjer, der kan træne ordblinde og andre, der har svært ved at stave. Her har Alexandra Instituttet hjulpet med at udvikle et modul til udtaleøvelser, der gør det muligt at træne udtalen inden for en række fagområder. Efterfølgende bliver man vurderet på, om det er gået godt eller skidt.

Talegenkendelse er i dag et vigtigt værktøj for ordblinde. I stedet for at bruge tid på at gætte sig frem til et ord, man ikke kan stave til, så kan man med talegenkendelse nøjes med at sige ordet. Her har Alexandra Instituttet udviklet en løsning, der udnytter talegenkendelsen fra en mobil app og gør det muligt at diktere direkte til en Windows-pc, som ellers er dårligt understøttet på dansk.

Det er et klassisk projekt, hvor kunden, Allan Madsen, præsenterede sine ideer, hvorefter Alexandra Instituttet skitserede en række løsningsforslag.

Alexandra Instituttet har leveret en fullstake-løsning med backend, mobile klienter og website udviklet i responsivt webdesign, der tilpasser sig skærmen, alt efter om det er en desktop- eller mobilklient. Vi har været med fra start til slut og har stået for design, implementering og for at drifte systemet.

I projektet har vi samarbejdet med Allan Madsen, der står bag Ordblindelab.dk

Har du brug for professionelle mobile løsninger, som passer til din målgruppe, eller hjælp til at vælge den rette teknologiske platform?

Vi kan skræddersy en løsning til dig!

Kontakt
Head of Interactive Spaces Lab
Interactive Spaces Lab
+45 40 19 45 38
Se profil
.