Nabto

Case

Nabto

Nabto fik hul igennem til IoT-enheder

Vi hjalp den danske iværksættervirksomhed Nabto med at udvikle en softwareplatform til deres IoT-system.

Da den danske iværksættervirksomhed Nabto for et par år siden stod over for at skulle lave den første version af en platform til iPhone og iPad, kontaktede de Alexandra Instituttet. Her fik de hjælp til at udvikle en softwareplatform til deres IoT-system. Deres teknologi er basalt set en computer, der gør det muligt på sikker vis at fjernstyre alskens komponenter via nettet. Virksomheden samarbejder og ligger i værktøjskassen hos forskellige chip-producenter og ender dermed hos forskellige slutkunder. 90 procent af deres licenser bliver pt. solgt til video-overvågning og alarmsystemer.

Nabtos teknologi fungerer ligesom Skype, bare med data, som transporteres og aflæses via smartphones, tablets, pc’er, Business Intelligence og andre systemer med forretningslogik. Man benytter ikke IP-adresser, men taster blot et ID ind, og så ringer det op. Platformen kan styre alle mulige apparater. Udfordringen for Nabto bestod i, at det med IoT-enheder på trådløse netværk ikke altid er muligt at få adgang til en enhed på almindelig vis, da de ikke har nogen skærm eller bliver blokeret af firewall’en.

Med teknologien kan alle apparater tildeles en unik internetadresse, og via denne adresse kan man ringe og aflæse data eller sende kommandoer til apparatet. Slutbrugere kan ”ringe” til apparaterne via almindelige browsere eller apps, men der kan også aflæses data fra andet software, der automatisk opsamler data, eksempelvis Business Intelligence eller Big Data-systemer, der via statistisk bearbejdning af data kan fortælle virksomheder noget om kundernes anvendelses- og behovsmønstre.

Opgaven krævede noget netværksekspertise, som Alexandra Instituttet kunne bidrage med. Det betyder, at apparatproducenter, der vælger at benytte Nabtos software, virkelig vil kunne lave plug-and-play. Man kan sætte det i, hvor som helst, uden at skulle spekulere over firewall-restriktioner.

Nabto har patenteret en webserver, der fylder mindre end 1 kb, og teknologien har i dag fundet vej til forskellige ting som alarmsystemer, varmestyring og solcelleanlæg. Fælles for projekterne er, at de udnytter, at det ikke er nødvendigt at indbygge betjeningsdelen i selve apparatet men blot skal have netopkobling, så styringen kan foregå hvor som helst.

Udviklingen af teknologien begyndte i 2005, da stifteren Carsten Rhod Gregersen havde opdaget et behov for en sikker, direkte forbindelse til en enhed, der er monteret bag en firewall. Idéen blev præsenteret for den tidligere CTO hos Kirk Telecom, som sluttede sig til virksomheden sammen med Østjysk Innovation A/S og Ritzaus Bureau A/S.

Nabto fik hjælp til udvikling af en softwareplatform.
Skal vi også hjælpe dig?

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12
.