The Alexandra Institute // Cases // MADE Digital

MADE Digital

Case

MADE Digital

Vi sætter fart på digitaliseringen af dansk erhvervsliv

Fra 2017 til 2019 sætter MADE Digital 30 digitale forskningsprojekter i gang inden for områder, hvor industrien efterspørger nye digitale løsninger.

Danmark går i offensiven i den globale konkurrence om digitalisering. Investeringen på 196 millioner kroner kommer fra Innovationsfonden, 49 virksomheder, fem universiteter, tre GTS-Institutter og Dansk Industri. Bag projektet står MADE – Manufacturing Academy of Denmark, der har som formål at styrke danske produktionsvirksomheder med ny viden.

Navnet på det nye samarbejde er MADE Digital. Her vil forskere og praktikere fra virksomhederne arbejde tæt sammen om at udvikle og implementere digitale løsninger, der er skræddersyet til danske produktionsvirksomheders særlige behov. Den indsats bakker Innovationsfonden op med en investering på 79 mio. kr.

Fra 2017 til 2019 sætter MADE Digital 30 digitale forskningsprojekter i gang inden for områder, hvor industrien efterspørger nye løsninger. Blandt ambitionerne er, at robotter skal samarbejde direkte med mennesker, og at maskiner i nye digitale fabrikker skal tale direkte sammen. Dertil kommer, at Augmented Reality skal træne medarbejdere og bruges til servicering af maskiner, og at digital design skal gøre produktudvikling hurtig og præcis. Samtidig bliver der sat en lang række af perspektivrige innovationsprojekter i gang.

MADE Digital vil levere tre overordnede bidrag:

  1.  En metodik for implementering af en digital strategi for danske virksomheder
  2.  Demonstratorer af, hvordan digitale teknologier forbedrer produktivitet og vækst
  3.  Software og tekniske løsninger, der er klar til kommercialisering via de industrielle partnere

Målet med projektet er at frembringe ny viden gennem forskning og hjælpe både større og mindre virksomheder med at implementere de digitale løsninger. Særligt de mindre virksomheder har også behov for hjælp til at vurdere, hvor i fabrikken der er størst effekt af at digitalisere.

Derfor vil vi tilbyde projekter, som vi særligt målretter de mindre virksomheder. Det skal sikre produktivitet og øge virksomhedernes vækst.

Innovationsfondens investering: 79 millioner kr.
Samlet budget: 196 millioner kr.
Varighed: 3 år med start i 2017
Officiel titel: MADE Digital - driving growth and productivity in manufacturing through digitalization

 

Vi kan hjælpe jer med at fokusere på optimering af produktionen, og med hvordan I kan skabe nye produkter og services ved hjælp af nye teknologiske muligheder.

Kontakt
Principal Cloud Architect
Interactive Spaces Lab
+45 23 38 24 81
Profilbillede af Jakob Langdal Jensen Se profil
.