Alexandra Instituttet A/S // Cases // Innovativ brug af big data

Innovativ brug af big data

Case

Innovativ brug af big data

Sådan kommer du i gang med at skabe værdi med big data

Nyt projekt skal hjælpe SMV’er med konkrete redskaber, der kan omdanne big data til nye serviceydelser og produkter.

Er du i et marked, hvor du ser, at dine konkurrenter er begyndt at bruge data i deres forretning? Eller ser du selv potentialet i at bruge data som et strategisk værktøj og fundament for din forretning - men ved du ikke helt, hvad du skal gøre?

Så har du nu mulighed for at alliere dig med Danmarks stærkeste dataknusere, der kan hjælpe med både teknologi, forretningsudvikling og med at skabe værdi med data. Projektet hedder Innovativ brug af big data og giver adgang til nogle af landets førende forskere inden for databehandling og -visualisering. Projektet henvender sig til små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland, som i forvejen har et datagrundlag, men som ikke helt ved, hvordan det skal udnyttes i deres forretning.

Hvordan kommer du i gang og hvad koster det af dig i tid og penge? Vi sætter det rigtige team med de rette ekspertiser, så du kan rykke med de bedste folk. Du investerer udelukkende din tid og din vilje til at løfte din virksomhed til næste data-niveau. Du skal altså ikke have en krone op af lommen.

Og hvad får du ud af samarbejdet? I første omgang kommer du i dialog med andre virksomheder og relevante videninstitutioner. Vi inviterer dig til at deltage i et udviklende innovationssamarbejde, der med garanti giver din virksomhed et forretningsmæssigt boost i form af øget vækst og konkurrenceevne. Her har virksomhederne mulighed for at drage nytte af hinanden og udvikle løsninger, der kan imødekomme en fælles problematik ved brugen af big data.

I sidste ende vil du få skabt viden og prototyper på løsninger, som efter projektet vil kunne færdigudvikles og kommercialiseres. Samtidig skaber virksomhederne et fundament for udvikling af et fremtidigt frugtbart samarbejde.

Big data er en ressource, og sætter man data på den strategiske dagsorden, er der værdi at hente derfra. Projektet skal hjælpe virksomheder i gang med datadreven forretningsudvikling og dermed forbedre virksomhedernes mulighed for at få andel i værdipotentialet i big data.

I samarbejdet mellem virksomhederne og vidensinstitutionerne kan der komme helt nye metoder i brug. Det kan eksempelvis være Visual Analytics, som kan omdanne store mængder data til forståelige højkvalitets-illustrationer, der kan udfylde mellemrummet mellem data og potentiel viden.

Et andet eksempel er maskinlæring, som kan tygge sig igennem store mængder data og fortælle virksomhederne om kundernes adfærdsmønstre og dermed skabe grundlag for nye produkter eller tjenester. Det er blot nogle af de kompetencer, som projektet kan bringe i spil. Læs mere her: Find udstikkerne med dataanalyse

 

Kravet til sammensætning af innovationssamarbejderne er at mindst 3 små eller mellemstore virksomheder fra Region Midtjylland samarbejder med mindst én vidensinstitution. Vidensinstitutionernes indsats finansieres af projektet med op til 500.000 DKK.

Projektet er et samarbejde mellem Alexandra Instituttet, Aarhus Universitet og it-forum, der alle har erfaring med forretningsudvikling inden for it, digitalisering og brugen af big data. Projektet er finansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og udbudt af Region Midtjylland.

 

  

Vi inviterer dig til at deltage i innovationssamarbejder, der kan give din virksomhed et forretningsmæssigt boost i form af øget vækst og konkurrenceevne.  Kontakt os for at høre mere!
 

Kontakt
Head of IT
Intern it
+45 23 38 24 79
Profilbillede af Peter Andersen Se profil
.