Alexandra Instituttet A/S // Cases // Genkendelse af løbsnumre

Genkendelse af løbsnumre

Case

Genkendelse af løbsnumre

Via billedanalyse og talgenkendelse lokaliseres idrætsudøvere på billeder fra sportsbegivenheder

Målet med projektet var at opnå en teknisk løsning til at identificere deltagere i billeder fra sportsarrangementer og f.eks. gøre det muligt at levere billederne til deltagernes Facebook- og Twitter-profiler under selve begivenheden.

It-firmaet Hinnerup Net har stået for udviklingen af et internationalt website for firmaet SportPicture, der leverer billeder af deltagerne fra store sportsarrangementer – f.eks. motionsløb.

I forlængelse af dette skulle der udvikles et system til at koble de meget store datamængder (billeder og tilhørende løbsnumre) sammen med de sociale medier.

Målet med dette projekt har været at opnå en teknisk løsning, der med uovertruffen hastighed og sikkerhed kan automatisere processerne omkring identifikation af deltagere i billeder fra sportsarrangementer. Dette vil f.eks. gøre det muligt at levere billederne til deltagernes Facebook- og Twitter-profiler under selve begivenheden. Alexandra Instituttet har i regi af projektet udviklet en prototype på en sådan løsning.

Hinnerup Net har videreudviklet på den leverede prototype, og dette har resulteret i et kommercielt system, der tilbydes som en service til SportPictures kunder.

På baggrund af vores brede erfaring med billedanalyse har det på et relativt kort projektforløb været muligt at kombinere kendte billedfiltreringsmetoder med en nyudviklet metode til lokalisering af flercifrede tal i billeddata. De lokaliserede tal bliver efterfølgende rettet op og gives som input til et open source OCR-system, der kan omdanne billeder til tal.

I dette projekt har Alexandra Instituttet samarbejdet med Hinnerup Net og SportPicture. Projektet var bl.a. finansieret af iKRAFT.

Skal vi hjælpe dig med billedanalyse? Så kontakt os!

Kontakt
Principal Visual Computing Specialist
Visual Computing Lab
+45 40 24 80 03
Profilbillede af Karsten Noe Se profil
.