The Alexandra Institute // Cases // Football Lab

Football Lab

Case

Football Lab

Intelligent boldbur der træner og måler dine evner

En Football Lab-installation bruger sensorteknologi, lys og lyd til at give dig en intens stadionoplevelse, samtidig med at du træner dine evner med en bold.

Vi har skabt et træningsredskab, som:

  • er sjovt
  • tiltrækker børn og unge
  • træner boldomgang
  • motiverer til fysisk aktivitet og sved på panden
  • har et konkurrenceelement
  • indbyder til samvær med andre
  • kan måle, analysere og sammenligne præstationer

Football Lab er et interaktivt 11x11 meter stort boldbur. Det har fire intelligente målrammer (dine medspillere), som registrerer bolden og sender den retur, når du afleverer til dem. Lyd og lys bruges til at fortælle dig, hvilken medspiller, du skal aflevere til.

Når du har ramt den rigtige medspiller, får du point, og en ny tilfældig medspiller kalder på dig. Jo flere succesfulde afleveringer, du kan nå på 90 sekunder, jo flere points! Efterhånden som du øver dig, bliver du bedre til at tæmme bolden og lave hårde afleveringer og hurtige vendinger.

Du får en fed og hektisk totaloplevelse med stadionlyd, kommentatorstemme og website med statistik, hvor du kan se highscores og få en analyse af dine præstationer.

Konceptet bag Football Lab er oprindeligt udviklet i et samarbejde mellem Alexandra Instituttet, Munin Sports og Active Institute, og den første installation blev leveret til fodboldklubben Herning Fremad, hvor man bruger den både til kvantificérbar træning af elitespillere og som en legeinstallation, der er åben for alle.

Teknologien bag bruger fintfølende bevægelsessensorer, der registrerer, når bolden rammer boldnettet, og sender besked til den centrale computer, som afvikler spil, lys og lyd.

Football Lab leveres nu som en færdig pakkeløsning af Alexandra Instituttet i samarbejde med Munin Sports og Kompan.

De første to installationer findes ved fodboldklubben Herning Fremad og Egholmskolen i Vallensbæk.

Med en Football Lab-installation får du et samlingssted, som vil blive et sikkert hit blandt børn og unge og motivere til fysisk aktivitet.

Kontakt
Senior Solutions Architect, PhD
Interactive Spaces Lab
+45 28 93 91 28
Profilbillede af Jakob Fredslund Se profil
.