The Alexandra Institute // Cases // Ekstern sikkerhedsvurdering

Ekstern sikkerhedsvurdering

Case

Ekstern sikkerhedsvurdering

Hos Kamstrup er it-sikkerhed en konkurrenceparameter

Vi har gennemført en it-sikkerhedsanalyse af Kamstrups innovative måleløsninger, der leveres til energi- og forsyningsselskaber i hele verden.

Kamstrup har medarbejdere i 24 lande og er blandt verdens førende leverandører af innovative måleløsninger til energi- og forsyningsselskaber. Deres løsninger omfatter forbrugsmålere, fjernaflæsningssystemer, hosting og service, analyse og smart grid-applikationer. 

På en række markeder er der stigende krav om, at sådanne produkter skal være sikre, hvilket betyder, at de er Common Criteria-certificerede eller på anden måde kan dokumentere sikkerhedsniveau. Denne form for dokumentation og certificering kan være en bekostelig affære.

Kamstrup havde over for en ny kunde behov for at bevise, at deres system var sikkert og kontaktede derfor Alexandra Instituttet med henblik på at få udarbejdet en uvildig sikkerhedsanalyse.

Alexandra Instituttets leverance til Kamstrup omfatter:

  • En grundlæggende sikkerhedsanalyse af deres produkt
  • Udvikling af løsningsforslag på eventuelle sikkerhedsproblemer, idet Kamstrup selv stod for udviklingen af produkterne, inkl. sikkerhedsløsninger
  • Intern opgradering af viden om it-sikkerhed

Alexandra Instituttet leverer en lang række ydelser inden for sikkerhed og privacy og er med til at skabe nye innovative sikkerhedsløsninger. Vores tekniske kompetencer omfatter bl.a. sikkerhed for cloud computing, Internet of Things og anvendt kryptografi, hvor vi samarbejder med førende internationale forskergrupper.

Læs mere om vores ekspertiser i Sikkerhed og privacy

I dag bliver den sikkerhedsvurdering af Kamstrups system ikke kun brugt i forhold til den ene kunde. Den bliver også brugt til at bevise over for andre kunder, at systemet er afprøvet i teori og praksis af en ekstern, uvildig sikkerhedsrådgiver.

Samarbejdet med Kamstrup startede for nogle år siden, hvor Kamstrup havde brug for at få foretaget en sikkerhedsvurdering af deres løsning. Dengang havde de ikke kompetencerne in-house.

Ifølge Carsten Nielsen, Head of Product Management – Smart Grid Solutions hos Kamstrup, fik de rigtig meget ud af samarbejdet. I forbindelse med en ny stor kunde havde Kamstrup igen behov for en sikkerhedsvurdering og tog derfor kontakt til Alexandra Instituttet. 

"Ved den første sikkerhedsvurdering kontaktede vi Alexandra Instituttet, fordi vi ikke selv havde kompetencerne. Dem har vi nu, så i dag handler det mere om at få en uvildig sikkerhedsvurdering fra nogen med Alexandra Instituttets troværdighed, så vi kan levere de sikreste løsninger i branchen", fortæller Carsten Nielsen.

Er dit produkt sikkert?

Vi rådgiver virksomheder om it-sikkerhed.

Kontakt
Head of Security Lab, PhD
Security Lab
+45 24 26 99 11
Profilbillede af Gert Læssøe Mikkelsen Se profil
.