The Door

Case

The Door

To fritstående interaktive døre fungerer som portaler ind til en parallel verden

De to døre placeres i hver sin by og bidrager til at bygge bro og skabe en kobling mellem byerne ved at invitere til en underholdende og social interaktion.

Installationen er med til at give et smil på læben i de kolde vintermåneder, samtidig med at den også fungerer som et pejlemærke i byens pulserende midtby og et kikhul til den anden side af sundet. Den ene dør blev udviklet i forbindelse med den svenske Drömljus festival i februar 2018 og stod placeret i Helsingborg i Sverige, mens den anden var placeret i København som en del af Copenhagen Light Festival.

Et af formålene med The Door er at pirre nysgerrigheden hos de besøgende og overraske, når de mindst venter det – f.eks. bankes der nogle gange på, og der kommer løbende fysisk røg ud i et lys forneden.

Når man åbner døren, mødes man af digital røg, og bagved kan man ane dele af en anden verden. Ved at bruge kroppen kan brugere flytte røgen rundt, og pludseligt får man et helt billede af f.eks. Mount Everest eller Den Kinesiske Mur. Man kan også få oplevelsen af at sidde i en af vognene i rutchebanen i Tivoli lige rundt om hjørnet – alt afhængig af, hvornår du kigger forbi.

Indimellem vil man kunne opleve, at døren på den anden side af sundet åbnes, og billedet vil her slå over i et direkte live-feed med mennesker, du ikke kendte i en anden by. Sammen kan man ved hjælp af fysiske bevægelser skabe et skarpere billede af hinanden – ved at holde røgen væk.  Efter et stykke tid vil de besøgende formentlig opdage, at koordinerede bevægelser (og en fælles indsats) giver ekstra effekt og en ekstra dimension åbnes.

Udviklingen af The Door er sket i samarbejde med Helsingborg Kommune

Kontakt os og hør hvordan du kan bruge digitale virkemidler til at skabe anderledes spændende oplevelser!

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12
.