Dokk1

Case

Dokk1

Vi hjælper organisationer med at skabe kulturforandring

Inddragelsesprocessen resulterede i ny indsigt, så Borgerservice og Biblioteker kunne træffe de nødvendige beslutninger til den fremtidige indretning og anvendelse af de administrative arealer.

Ledelsen i forvaltningen Borgerservice og Biblioteker i Aarhus Kommune ønskede en medarbejderinddragelsesproces, som kunne koble ledelsens visioner til rumindretning og arbejdsprocesser.

Visionen for projektet var at de administrative arealer i Dokk1:

  • Understøtter arbejdet optimalt.
  • Giver mulighed for kreativitet, effektivitet, fordybelse og fleksibilitet.
  • Understøtter energi og synergi på tværs af organisationen.
  • Møder borgere og samarbejdspartnere i et dynamisk og nytænkende hus.

New Ways of Working Lab afholdt en paneldebat med alle medarbejderne, som gav det første fingerpeg om, hvad medarbejderne var optagede af. Dernæst gik vi på opdagelse på biblioteket og rådhuset for at få et billede af de nuværende arbejdsprocesser og rumlige løsninger. Observationerne blev præsenteret i workshops med alle medarbejderne, og her kom deres holdninger og ønsker frem igennem dialogøvelser og et rumspil.

Alexandra Instituttet gav Dokk1 organisatoriske og rumlige anbefalinger på baggrund af paneldebattens temaer, de etnografiske analyser og ledere og medarbejderes holdninger på workshops.

Undersøgelsen viste forskellige kulturer, adfærd og holdninger, og på den baggrund udarbejdede Alexandra Instituttet ledelsesmæssige, organisatoriske og rumlige løsninger på vej mod en samlet kultur.

Så inddragelsesprocessen mundede ud i, at Borgerservice og Biblioteker som organisation fik ny indsigt og på den baggrund kunne træffe de nødvendige beslutninger i forhold til den fremtidige indretning og anvendelse af de administrative arealer på Dokk1.

I projektet samarbejdede vi med Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune.

Skal vi hjælpe med jeres visioner til rumindretning og arbejdsprocesser?

Kontakt
Distinguished Organisation Analyst
People, Technology and Business Lab
+45 23 38 20 52
Profilbillede af Eva Bjerum Se profil
.