The Alexandra Institute // Cases // Apps til Tandplejen

Apps til Tandplejen

Case

Apps til Tandplejen

Børstevenner og Avatand - to apps sætter spot på rene tænder

Tandplejen vil med to apps motivere til gode tandplejevaner på en børnevenlig og sjov måde, der er let tilgængelig for alle.

Børn født i dag har gode chancer for at fylde 100 år. Derfor ønsker Tandplejen i Aarhus Kommune at hjælpe forældre og børn i gang med gode, livslange tandbørstevaner.

De har fokus på to afgørende tidspunkter: Når forældre skal børste de helt små børns tænder, og når barnet selv er klar til at tage over i 10-års alderen.

Ved hjælp af moderne teknologi håber chef for Tandplejen i Aarhus Kommune, Mette Borum, at den daglige indsats med tandbørsten bliver både nemmere og mere synlig.

Vælg din børsteven, design din egen Avatand, quiz og få sjove facts, mens du børster tænder. Tandplejens to nye apps, Børstevenner og Avatand, har blandt andet en tandbørste-logbog, hvor børnene kan lægge et billede ind af deres rene tænder. Børnene får også et tip, når det er tid til at børste tænder.
 
De nye apps indgår fremover som en del af Tandplejens øvrige tætte samarbejde med forældre og børn om forebyggende indsatser.

Begge apps kan hentes gratis til iOS og Android. Se mere om de to apps: Børstevenner og Avatand

Vi har bidraget med konceptudvikling og udvikling af to apps, herunder grafik. Dette er sket i tæt samarbejde med Tandplejen, som ved meget om tandbørstning, og hvad der motiverer børn til at holde deres tænder rene.

Tandplejen har fået midler fra Aarhus Kommunes Velfærdsteknologiske Udviklingspulje til de to apps. Vi har hjulpet med konceptudvikling, design og implementering.

Selv om casen handler om tandpleje, er det de samme metoder, vi bruger, når vi arbejder med udvikling af mobile løsninger i alle mulige andre brancher. Derfor kan vi sikkert også hjælpe dig.

Kontakt
Senior User Experience Specialist, PhD
Interactive Spaces Lab
+45 51 88 30 99
Se profil
.