The Alexandra Institute // Cases // Aabenraa i bevægelse

Aabenraa i bevægelse

Case

Aabenraa i bevægelse

App der giver byen puls

Alexandra Instituttet har stået for at designe, udvikle og implementere en digital platform, der skal bruges i Aabenraa Kommunes sundhedsfremmende projekt: Aabenraa i bevægelse.

Aabenraa Kommune efterlyste et redskab til at få alle borgere i kommunen til at bevæge sig mere og motivere hinanden til at komme op af sofaen. Det drejer sig om bevægelse for alle borgere, både dem der dagligt bevæger sig meget, og de der ikke gør.

Motivationen bag bevægelsesprojektet har været at skabe et attraktivt fællesskab borgerne imellem. Det skullel skabe en fælles identitet i området og give borgerne en følelse af tilknytning. Dette sker ved, at platformen ikke er statisk men i stedet brugerinddragende.

Appen er en aktivitetsbørs, hvor man kan se, oprette og deltage i forskellige bevægelsesaktiviteter. Ved at deltage i aktiviteter får man point efter begivenhedens hårdhed, og man kan se sit samlede aktivitetsniveau. Niveauet er baseret på aktivitetens generelle kalorieforbrug, og tanken er, at man ved at konkurrere kan holde venner og bekendte ’oppe af sofaen’.

Ud over aktivitetsbørsen indeholder den digitale platform en kortkomponent, som viser aktiviteter, faciliteter og ruter. Aabenraa kommune kan med denne funktion vise placeringen af kommunens faciliteter og arrangere spændende ruter og ture i lokalområdet f.eks. gåture i byen eller populære mountainbikeruter i skoven. Borgerne kan også selv bruge lokationer og ruter som udgangspunkt for deres egne aktiviteter. Aabenraa i Bevægelse er lanceret til både iOS og Android.

Læs også

Ny app skal sætte Aabenraa i bevægelse

Aabenraa i Bevægelse er bygget på Alexandra Instituttets mobile backend platform, som er baseret på en Java Spring teknologistak, responsivt webdesign og integration med sociale medier. Platformen indeholder rig mulighed for lokationsbaseret formidling, hvor tekst, billeder, lyd og video kan præsenteres på udvalgte steder. Dette gør systemet ideelt til undervisning og formidling af lokalinformation om sport, bevægelse, natur og kultur.

Platformen understøtter også ruter, som kan tilpasses det underlæggende vejnet (veje, cykelstier og gangstier) ,og hvor formidlingspunkter kan præsenteres i konteksten af forskellige ruter. I de mobile apps præsenteres ruterne som interaktive ture, og brugerne modtager push notifikationer, når de nærmer sig formidlingspunkterne på ruten, så de kan opleve turen og lokalområdet selvom mobil telefonen ligger i lommen.

 

Følgende partnere har deltaget i projektet:

  • Sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune
  • DGI Sønderjylland
  • Aabenraa Erhvervsforening
  • Fritidsrådet i Aabenraa Kommune (AAF)
  • Aabenraa Familie & Firma Idræt
  • Bund Deutscher Nordschleswiger
  • Landdistriktscoachen i Aabenraa Kommune

Alexandra Instituttet har fungeret som konsulenter, udviklere og leverandører af den digitale platform i samarbejdet. Samarbejdet har været en dynamisk proces, hvor Aabenraa Kommune og Alexandra Instituttet har udviklet platformen sammen. Alexandra Instituttet har givet Aabenraa Kommune rådgivning, ikke bare inden for det teknologiske område, men også om hvordan kommunen har kunnet udnytte markedet og budgettet bedst muligt.

Udviklingen af platformen har været et dynamisk samarbejde,
og Aabenraa Kommune har fået økonomisk og teknologisk rådgivning.
Skal vi også hjælpe dig?

Kontakt
Head of Interactive Spaces Lab
Interactive Spaces Lab
+45 40 19 45 38
Se profil
.