The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // 2020 // Erfaren it-profil skifter fra Nets Innovation Hub til Alexandra Instituttet

Erfaren it-profil skifter fra Nets Innovation Hub til Alexandra Instituttet

Artikel

08-06-2020

Erfaren it-profil skifter fra Nets Innovation Hub til Alexandra Instituttet

Jens Kaas Benner er pr. 1. august 2020 ansat som ny labchef i Alexandra Instituttet i København. Han har de seneste 20 år arbejdet med strategi, forretningsudvikling og innovation baseret på ny teknologi inden for en lang række områder, herunder spil-, finans- og mobilbranchen.

Senest kommer han fra en stilling som Director, New Business Ventures, hos Nets Innovation Hub, som har til formål at skabe nye produkter og services for Nets. Her har han de sidste to år arbejdet med nye idéer, som ligger på kanten af det, som Nets arbejder med i dag. Det gælder fx mikrobetaling og biometrisk betaling, hvor man betaler via ansigtsgenkendelse.

Før det har han arbejdet med strategi og forretningsudvikling hos Danske Bank og hos software konsulenthuset Edlund.

Med brugeren i centrum

Omdrejningspunktet i Jens Kaas Benners karriere har hele tiden været at have brugeren i centrum og så bruge teknologien til at få løst den idé eller det problem, man ser. Det gælder også de 13 år, hvor han var hos Nokia, hvor han blandt andet var med til at udvikle 3310-modellen, der var den første Nokia-telefon, som krydsede 100 millioner solgte telefoner, og som reelt var den telefon, der skabte Nokia. Han var også med i udviklingen af Snake 2, som på det tidspunkt med al sandsynlighed var verdens mest spillede spil.

“Da jeg startede hos Nokia var der en stor entreprenørånd – alt var muligt. Helt tilfældigt kom jeg med i teamet, der skrev Snake II. Det var sjovt, fordi det er et spil, som alle folk har en holdning til, og på den måde bliver brugerfeedbacken meget nærværende.”

Det er især den tværfaglige profil, som trækker ham til Alexandra Instituttet. Det giver mulighed for at arbejde med nye teknologier og samtidig være med til at sikre, at de kommer samfundet til gode.

“Alexandra Instituttet er en super tværfaglig organisation med afsætning i it og med fokus på brugerdrevet innovation. Der er ikke mange steder, der dækker så bred en sektor og samtidig har fokus på værdiskabelse. Det er nærmest magisk og helt unikt i mine øjne.”

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12

Fakta

Jens Kaas Benner er uddannet datalog med sidefag i matematik fra Aarhus Universitet, 1999.

Jens Kaas Benner er oprindeligt uddannet datalog med sidefag i matematik fra Aarhus Universitet i 1999. Sidenhen har han blandt andet gennemført et strategisk management kursus fra INSEAD. 

.