The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // 2020 // En digital brugsanvisning udvider synsfeltet og sikrer hjælp tæt på problemet

En digital brugsanvisning udvider synsfeltet og sikrer hjælp tæt på problemet

Artikel

30-03-2020

En digital brugsanvisning udvider synsfeltet og sikrer hjælp tæt på problemet

Det kan være tidskrævende at oplære nye medarbejdere, og begynderfejl kan for alle være forbundet med dyre lærepenge. Derfor vil den danske SMV Wexøe udvikle en intuitiv guide, der hjælper deres nye medarbejdere med at give dem instruktioner og vejledninger til sammensætning af kundespecifikke løsninger.

Den danske SMV Wexøe vil sammen med Alexandra Instituttet udvikle en intuitiv guide ved hjælp af augmented reality, der skal hjælpe deres nye medarbejdere med at give dem instruktioner og vejledninger til sammensætning af kundespecifikke løsninger.

I MADE FAST bygges bro mellem forskning og innovation for at finde og udvikle svar på nye udfordringer og krav til industrien.

Her præsenteres en af tre fremhævede cases fra MADE FAST. Fælles for dem er, at produktionsvirksomheder – store som små – har konkrete udfordringer og problemer, som de søger løst i samarbejde med eksperter og specialister fra universiteter og GTS’er.

Det sker ved bl.a. at eksperimentere med nye teknologier såsom intelligente briller, udvikling af nye forsyningskæder der fremmer bæredygtigheden og opfinde nye agile automationsløsninger ved brug af samarbejdende robotter. Det skal skabe værdi til gavn for alle – ikke blot de involverede parter - så vi sammen sikrer verdensklasseproduktion i Danmark.

Nye teknologier skal udvide synsfeltet

Det kan være tidskrævende at oplære nye medarbejdere, og begynderfejl kan for alle være forbundet med dyre lærepenge.

Derfor vil den danske SMV Wexøe udvikle en intuitiv guide, der hjælper deres nye medarbejdere med at give dem instruktioner og vejledninger til sammensætning af kundespecifikke løsninger.

Setuppet skal gøre Wexøe i stand til at sammensætte og installere komponenter hurtigere og med færre fejl. Med AR og mixed reality beames input fra systemet ind i medarbejderens udvidede synsfelt og hjælper og guider, til en korrekt og hurtigere installation.

Et sæt intelligente briller

Målet er, at Wexøe, i samarbejde med blandt andre Alexandra Instituttet, eksperimenterer med en prototype på et kollaborativt værktøj i form af et sæt intelligente briller som hjælper én montage-/produktionsmedarbejder, når der skal sammensættes én kundespecifik løsning, så medarbejderen får de rigtige informationer.

Derudover monitorerer teknologien hele processen, så kvalitetstjekket sker konstant og løbende.

 

Læs mere om MADE FAST:

Kvart milliard til at løse fremtidens udfordringer i produktionsvirksomheder

Head of Interactive Spaces Lab
Principal Mobile Systems Architect, PhD
+45 40 19 45 38
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 2. etage lokale 234

OM PROJEKTET

Virksomhedspartnere: Wexøe

Videnspartner: Alexandra Instituttet, AU, CBS

 

FOR MERE INFORMATION OM MADE FAST

Direktør i MADE Nigel Edmondson
E-mail: nfedmondson@made.dk
Telefon: 2143 4678

.