The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // 2020 // Alexandra Instituttet valgt som leverandør for Vejdirektoratet i ny rammeaftale

Alexandra Instituttet valgt som leverandør for Vejdirektoratet i ny rammeaftale

Artikel

19-05-2020

Alexandra Instituttet valgt som leverandør for Vejdirektoratet i ny rammeaftale

Vejdirektoratet har netop afsluttet et omfattende udbud, som løber over de næste fire år, og som omfatter to delaftaler. En delaftale, som omfatter udvikling og vedligehold af eksisterende systemer, og en delaftale, som omhandler udvikling af nye systemer. Her er Alexandra Instituttet sammen med en række it-virksomheder valgt som leverandører.

Vejdirektoratet, der planlægger, anlægger og driver statens veje, har igennem årene opbygget en forskelligartet it-portefølje af forretningssystemer, som understøtter de mange opgaver. Vejdirektoratet har således behov for at kunne indkøbe vej- og trafikrelaterede it-konsulentydelser for at kunne udvikle og vedligeholde forretningssystemerne.
 
Formålet med rammeaftalen er at sikre Vejdirektoratet adgang til indkøb af konsulentbistand relateret til udvikling, videreudvikling og vedligehold af Vejdirektoratets eksisterende og fremtidige forretningssystemer.
 
Ud over indkøb af konsulentbistand skal aftalen give Vejdirektoratet mulighed for at indkøbe nye, ikke standard forretningssystemer eller at overdrage ansvaret for vedligehold og videreudvikling af eksisterende systemer til leverandører på aftalen.
 
Her er Alexandra Instituttet udvalgt som én ud af fem rammeaftaleleverandører, med Mjølner Informatics og Accenture Denmark som underleverandører. Frank Allan Hansen, leder af Alexandra Instituttets Interactive Spaces Lab, ser frem til samarbejdet. Han siger:

Vi har arbejdet sammen med Vejdirektoratet i mange år og ser selvfølgelig frem til at fortsætte det samarbejde og til at være med i udviklingen af deres nye strategiske it-platform til deres fremtidige forretningssystemer.

Alexandra Instituttet har siden 2015 stået for udviklingen af nogle Vejdirektoratets løsninger herunder Trafikinfo, Vintertrafik og Trafikken Hovedstaden.

Head of Interactive Spaces Lab
Principal Mobile Systems Architect, PhD
+45 40 19 45 38
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 2. etage lokale 234
.