Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2019 // Regeringen vil bruge 30 mio. kr. på at lære robotter bedre dansk

Regeringen vil bruge 30 mio. kr. på at lære robotter bedre dansk

Artikel

14-03-2019

Regeringen vil bruge 30 mio. kr. på at lære robotter bedre dansk

- Hvis vi vil videre med digitalisering, må vores systemer have et forhold til vores sprog! Sådan siger Anders Kofod-Petersen, Professor i kunstig intelligens og Vicedirektør i Alexandra Instituttet til nyheden i Radioavisen.

Hør indslaget her

Maskiner er ikke gode til at forstå, hvad man mener, når man taler dansk til dem. Men det er vigtigt, at f.eks. chatrobotten på kommunens hjemmeside kan tale og forstå dansk.

- Vi skal sikre, at vores gode, danske sprog ikke bliver en hindring for brugen af ny teknologi, understreger Innovationsminister Sophie Løhde i Radioavisen. Regeringen præsenterer i dag en samlet strategi for kunstig intelligens i Danmark.
 
Vi danskere kommunikerer dagligt med mange robotter, f.eks. GPS’er, stemmen i bussen, der læser stoppestederne op og digitale assistenter på vores mobiltelefoner. Derfor er vi i Alexandra Instituttet allerede i gang med at udvikle "danske algoritmer" som dem, man vil bruge i en fælles dansk sprogbank i regeringens strategi.

Deputy Director, Professor
Head of Data Science and Engineering Lab
Management
+45 41 15 12 48
Njalsgade 76, 2300 København S
.