The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2019 // Nordic IoT Centre samler kompetencer for IoT-udvikling i Danmark

Nordic IoT Centre samler kompetencer for IoT-udvikling i Danmark

Artikel

28-05-2019

Nordic IoT Centre samler kompetencer for IoT-udvikling i Danmark

Stadigt flere danske virksomheder melder sig på banen med IoT-produkter eller ønske om at udvikle deres IoT-kompetencer. For at imødegå den udvikling udarbejder Nordic IoT Centre et samlet overblik over de danske IoT-aktører med mest erfaring, så dansk erhvervsliv kan høste af hinandens erfaringer.

Den første del af partnerkredsen er netop på plads og består af leverandører af IoT-relaterede services og universiteter med fokus på forskning inden for IoT.

Lær af andre virksomheder med succes

At der allerede er mange virksomheder, der har succes med IoT, kan ses ud fra de cases, som partnervirksomhederne præsenterer på Nordic IoT Centres hjemmeside. Her kan andre virksomheder blive inspirerede til selv at gå i gang med IoT i samarbejde med dem, der er bedst egnede til opgaven.

Et eksempel er den intelligente rottefælde, som Prevas har udviklet. Den rapporterer automatisk, når fælden har fanget en rotte og skal tømmes. Derved skal den ikke længere tjekkes dagligt, men blot når den faktisk har fanget en rotte.

En andet eksempel er Develco, der har udviklet en Grundfos Connect Box G501 til let og sikkert at forbinde Grundfos pumper og systemer til et remote management system, så man kan opsamle data i kommercielle bygninger, vandforsyningsnetværk og kloaksystemer.

Flere partnergrupper på vej

Men udviklingshusene, der professionelt udvikler hardware og software, er kun en del af værdikæden i IoT. Hertil kommer bl.a. netværksoperatørerne, hvilket giver et samlet overblik over trådløs dækning specifikt egnet til IoT. Samtidigt vil der komme oversigter over universiteternes respektive styrkepositioner, mulige innovationsnetværk og klyngeorganisationer etc. Man kan løbende følge med i partnergruppen her.

Derved bliver der et samlet sted at få et overblik over, hvor man kan få hjælpe til at komme i gang med at skabe værdi med IoT.

Om Nordic IoT Centre

I november 2017 lancerede FORCE Technology og Alexandra Instituttet et samarbejde om Nordic IoT Centre. Ambitionen med Nordic IoT Centre er at skabe et samlet økosystem for udvikling af IoT bestående af udviklingshuse, EMS-producenter, softwareudviklingshuse samt danske og udenlandske universiteter og GTS-institutter.

Nordic IoT Centre råder desuden over mange testfaciliteter rundt om i Danmark, Norge og Sverige. Her kan virksomhederne få testet deres IoT-produkter og -systemer og dermed sikre, at IoT-løsningerne lever op til de internationale lovkrav og standarder, som giver markedsadgang.

For yderligere information se www.nordiciot.dk

Alexandre Alapetite
Senior Cyber-Physical Specialist
+45 61 69 52 47
Njalsgade 76, 2300 København S
1. etage lokale 5B04

Om IoT

Internet of Things (IoT) eller tingenes internet skaber dataopsamling og kommunikation, så der bygges bro mellem den fysiske og virtuelle verden. Ved at give tingene en tilstedeværelse på internettet skabes nye forretningsmuligheder, optimeringsmuligheder, energibesparelser og meget mere.

.