The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2019 // Kunstig intelligens skal forbedre kundernes oplevelser i de fysiske butikker

Kunstig intelligens skal forbedre kundernes oplevelser i de fysiske butikker

Artikel

03-04-2019

Kunstig intelligens skal forbedre kundernes oplevelser i de fysiske butikker

Kunstig intelligens er godt på vej ud til de fysiske butikker. To danske tech-startups står bag løsninger, der anvender dataanalyse og maskinlæring til at forbedre kundeoplevelsen. CashbackAPP, der er den ene, står bag et digitalt loyalitetsprogram. Mens Zliides har udviklet et betalings- og datasystem, der erstatter butikkernes eksisterende tøjalarmer med intelligente alarmbrikker.

Projektet er et samarbejde med Alexandra Instituttet, og er et eksempel på, hvordan digitalisering og mere datadrevet personificeret handel er på vej til de fysiske butikker.

Inden for de sidste 10-15 år har internettet gjort det muligt at knytte kunder og virksomheder meget tættere sammen. Digitaliseringen har gjort det muligt at opsamle og analysere data og dermed gjort det lettere for virksomheder at skræddersy annoncer og personificere kundeoplevelser.

De muligheder har indtil videre kun har været tilegnet onlinehandlen. Et nyt samarbejde mellem to danske start-ups, CashbackAPP og Zliide samt Alexandra Instituttet, skal skabe rammerne for en digital udvikling i de fysiske butikker.

Digitalt loyalitetsprogram

Den ene af de to startups er, CashbackAPP, der har udviklet et digitalt loyalitetsprogram. Programmet gør det muligt for butikker at belønne tilmeldte kunder, når de betaler med et tilmeldt betalingskort i butikkerne.

Det foregår ved, at man som forbruger tilmelder sit eksisterende betalingskort. Herefter kan man betale med kortet i alle samarbejdende butikker og dermed automatisk modtage kontante fordele. Kundens eget betalingskort bliver et loyalitetskort, som kan bruges på tværs af butikker. Hermed bliver de mange ekstra loyalitets- og medlemskort overflødige. CashbackAPP samarbejder i øjeblikket med over 1.000 danske detailbutikker og har over 40.000 tilmeldte brugere.

Samarbejdet mellem Alexandra Instituttet og CashbackAPP har til formål at anvende maskinlæring til udvikling af et system, der automatisk kan anbefale den enkelte bruger, hvilke butikker, der vil være mest relevante for kunden. Baseret på mange forskellige datapunkter beregner algoritmerne forslag til kunden, der skal danne grundlag for et anbefalingssystem, som skal tilbydes af CashbackAPP til brugerne.

Mere personificeret handel

Den anden startup er Zliide, der er en shopping platform, som fungerer på tværs af online og offline handel. Zliides produkt tager udgangspunkt i en ny, digitaliseret version af de klassiske tøjalarmer, der i dag fungerer som tyverisikring på tøj i tøjbutikkerne.

Med Zliides digitale tøjalarm kan forbrugeren forbinde sin telefon til tøjalarmen gennem Zliide-appen. Via appen får brugeren adgang til billeder, videoer og informationer om det produkt, som alarmen sidder på.

Kunden har også mulighed for at købe produktet via appen. Når det er betalt, så løsnes alarmen automatisk fra det købte produkt. Herefter kan kunden tage alarmen af, modtage en kvittering på sin telefon og forlade butikken.

Zliides app gemmer også en liste over alle de produkter, som kunden har forbundet til eller har medbragt i prøverummet eller tilføjet til sin ønskeliste. Kunden har efterfølgende mulighed for at købe produkterne, når han eller hun kommer hjem.

Via appen har kunden også adgang til alle butikkens produkter. Her har kunden mulighed for at købe produkterne og få dem sendt til sin adresse, også selvom de ikke er i butikken.

Samarbejdet mellem Alexandra Instituttet og Zliide har til formål at udvikle et system, der kan individualisere købsforslag, markedsføring og budskab til den enkelte forbruger på baggrund af tidligere adfærd online såvel som offline. Dette system skal bruges til at personificere oplevelsen på tværs af Zliides kanaler.
 


Kontaktinformation

Alexandra Instituttet
Søren Tranberg Hansen
Senior Machine Learning Specialist
Data Science and Engineering Lab
soeren.tranberg@alexandra.dk
Tlf. 26 11 33 16

CashbackAPP
Nikolaj Veje Rasmussen
direktør
nikolaj.veje@cashbackapp.com
Tlf. 40 35 66 75

Zliide
Viktor Pedersen
medejer og markedsføringsdirektør
viktor@zliide.com
Tlf. 28 90 69 87

Senior Machine Learning Specialist
+45 26 11 33 16
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 3. etage lokale 321

FAKTA

Samarbejdet, der har til formål at styrke detailhandlen, er netop påbegyndt og forventes afsluttet i september 2019.

Samarbejdet foregår under rammeprojektet Innovativ brug af big data, der er finansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Region Midtjylland.
 

   

.