The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2019 // Danmark skærper indsatsen mod madspild

Danmark skærper indsatsen mod madspild

Artikel

20-11-2019

Danmark skærper indsatsen mod madspild

Viden om brugeradfærd og digitale løsninger er Alexandra Instituttets bidrag til den nye tænketank ONE\THIRD, der skal arbejde for at forebygge madspild og fødevaretab. 

Trine Plambech fra Alexandra Instituttet er udpeget til at være medlem af tænketanken.

Ifølge FNs fødevareorganisation kunne man brødføde 2 milliarder mennesker med den mad, der i dag går til spilde. Og hvert år går en tredjedel af verdens årlige produktion af mad tabt.
 
Med det som udgangspunkt har Miljø- og Fødevareministeriet den 1. november lanceret tænketanken ONE\THIRD, der skal styrke den samlede danske indsats for at forebygge madspild og fødevaretab.
 
ONE\THIRD vil bl.a. etablere projektsamarbejder i hele værdikæden fra jord til bord. Medlemmerne er repræsentanter fra virksomheder, myndigheder, forskningsmiljøer m.m.
 
Trine Plambech fra Alexandra Instituttet er blevet udpeget til at være medlem af tænketanken og siger i den forbindelse:

”Arbejdet i ONE\THIRD ligger helt i tråd med Alexandra Instituttets øvrige indsatser inden for intelligent bæredygtighed. Jeg ser derfor frem til, at vi bl.a. kan bidrage med vores forskningsbaserede viden om menneskelig adfærd – for viden om forbrugernes madspildsadfærd og alt, hvad der er relateret til håndtering af råvarerne fra indkøb til bortskafning, er afgørende for at finde de løsninger, som kan gøre en reel forskel for at mindske madspild.

Nye digitale løsninger – hos forbrugerne såvel som i produktions- og leverandørleddet – vil også blive en afgørende løftestang, som danske virksomheder kan få stor gavn af. Digitale løsninger og smart brug af data vil blive et afgørende element i flere af tænketankens 5 fokusområder.

I regi af tænketanken vil vi bl.a. deltage i innovationsprojekter, hvor vores viden om adfærd og digitale løsninger vil komme i spil. Der er ingen tvivl om, at det er en meningsfuld dagsorden at kunne bidrage til.”


Følg med i tænketankens videre arbejde på onethird.dk.

Profilbillede af Trine Plambech
Manager – Intelligent Sustainability
Principal Green Urban Designer
+45 30 23 66 22
Njalsgade 76, 2300 København S
.