Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2018 // Sådan arbejder GTS med dansk erhvervsliv

Sådan arbejder GTS med dansk erhvervsliv

Artikel

28-08-2018

Sådan arbejder GTS med dansk erhvervsliv

Årsrapport fra GTS 2018 er landet. Heri kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvordan GTS-institutterne skaber teknologisk innovation til og i samarbejde med virksomheder.

Årsrapporten giver status på 2017-tallene og succesfulde tiltag, som GTS-institutterne har arbejdet med. Du får et kort indblik i alt fra droneteknologier til immunmodulering og ikke mindst Alexandra Instituttets arbejde med interaktiv Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR) til industrien.

Tag et kig på regnskabet her.

Alexandra Instituttet har store planer for AR- og VR-teknologier i industrien

I 2018 har Alexandra Instituttet blant andet forsket i anvendelsen af VR og AR på industriplan; hertil bestræber Alexandra Instituttet sig nemlig på at udvide den fysiske verden med et digitalt informationslag.

Netop i industrien ser Alexandra Instituttet store potentialer for udviklingen og  implementeringen af informations- og kommunikationsteknologier. Allerede eksisterende produkter og installationer skal omstilles til smarte og hybride udgaver, sådan at de mindre danske virksomheder kan få et teknologisk forspring på markedet. Dette foregår blandt andet ved hjælp af en masse sensorer, som bliver tilkoblet et produkt, hvorfra informationer vil strømme ind i en IoT-platform. Alt den indsamlede information vil derefter kunne tilgås ved hjælp af VR- eller AR-teknologier. Omsætningen til smarte produkter kan dermed også hjælpe virksomheder med at anvende deres data bedst muligt i fremtiden.

Alexandra Instituttet har eksempelvis hjulpet Grundfos med at udvikle målrettede AR-teknologier. Her var idealet at opnå færre fejl end i manuel produktion, gøre informationer om produkter og installationer lettere tilgængelige for medarbejdere, og ikke mindst effektivisere arbejdet med at identificere hvilke produktdele der skal udskiftes. Alt sammen ved at skabe et digitalt lag på virkeligheden.

Læs mere om, hvordan VR- og AR-teknologier kan gøre en forskel i industrien samt de ti gode råd om, hvornår VR- og AR-teknologier kunne give mening for din virksomhed.

Se også vores korte video med eksempler på, hvordan et digitalt lag på produktion kan fungere i praksis.

Profilbillede af Marlene Thomsen
Marketing and Communications Manager
Kommunikation og Markedsføring
+45 27 28 48 01
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Nygaard bygningen, 3. etage lokale 305
.