Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2018 // Ny chef for Interactive Spaces Lab på Alexandra Instituttet

Ny chef for Interactive Spaces Lab på Alexandra Instituttet

Artikel

13-09-2018

Ny chef for Interactive Spaces Lab på Alexandra Instituttet

Det bliver et fagligt fyrtårn inden for interaktive løsninger, der bliver ny labchef for Interactive Spaces Lab på Alexandra Instituttet. 43-årige Frank Allan Hansen overtager posten efter Kaj Grønbæk, der stopper for at blive ny institutleder for Datalogisk Institut ved Aarhus Universitet.

Frank Allan Hansen har været ansat på Alexandra Instituttet siden 2011 og har solid teknisk erfaring med design af softwarearkitektur og systemudvikling. Han er oprindeligt uddannet cand.scient i datalogi fra Aarhus Universitet og har en ph.d.-grad i datalogi inden for området pervasive og context-aware computing.

Han har arbejdet med mobile og trådløse systemer og applikationer til mobile enheder siden 2003 og har siden 2012 stået i spidsen for Alexandra Instituttets smartphone- og app-satsning. Her har han været projektleder på en lang række af Alexandra Instituttets mobile løsninger for store kunder. Det gælder blandt andet appudvikling for Vejdirektoratet, der har tegnet sig for en del projekter over de seneste år. Men lab'et har også løst projekter som Aabenraa i Bevægelse, Opdag Aarhus samt planlægningsværktøjet PlanA.

Han er desuden projektleder for et forskningsprojekt, der undersøger, hvordan man kan anvende Augmented Reality/Virtual Reality (AR/VR) inden for dansk industri. Derudover deltager lab'et i MADE Digital, hvor de arbejder med AR til træning og produktudvikling.

Ifølge direktør Ole Lehrmann Madsen opfylder Frank Allan Hansen til fulde de kriterier, instituttet har for en labchef.

“Han kan tænke forretning og har været med i lang række kommercielle projekter, hvor der er blevet leveret med høj kvalitet, til tiden og inden for den givne økonomiske ramme,” siger han og uddyber:

Allan har gennem kommercielle og forskningsbaserede projekter opnået dyb indsigt i de tekniske muligheder inden for mobility, og herunder viden om hvordan man kobler mobile teknologier med andre teknologier for at opnå nye forretningsmæssige gevinster.

Frank Allan Hansen er glad for at få muligheden for at stå i spidsen for Interactive Spaces Lab, og han ser frem til at være med til at tegne området fremadrettet i Alexandra Instituttet:

Vi har allerede i dag en lang række spændende kommercielle projekter og forskningsprojekter bag os, og jeg glæder mig til sammen med lab'ets medarbejdere at kunne fortsætte dette arbejde og sikre, at vi også fremadrettet er førende og kan levere state-of-the art resultater inden for vores fokusområder.

Interactive Spaces Lab er et af Alexandra Instituttets seks faglige labs, der beskæftiger sig med de nyeste teknologier inden for Industri 4.0, AR/VR, Internet of Things og big data. De har desuden opbygget en afdeling i København på BLOXHUB, der arbejder med, hvordan digitale teknologier kan være med til at skabe nye løsninger i fremtidens byggede miljø.

Kaj Grønbæk vil være tilknyttet som ““Distinguished Scientific Advisor” for at rådgive i forhold til faglige og strategiske emner.
Se Aarhus Universitets udmelding her.

Profilbillede af Marlene Thomsen
Marketing and Communications Manager
Kommunikation og Markedsføring
+45 27 28 48 01
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Nygaard bygningen, 3. etage lokale 305
.