Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2018 // Når kvantecomputeren smadrer vores kryptering – hvad gør vi så?

Når kvantecomputeren smadrer vores kryptering – hvad gør vi så?

Artikel

01-08-2018

Når kvantecomputeren smadrer vores kryptering – hvad gør vi så?

Der er styr på den kryptering, vi bruger i dag, og vi ved, at den virker. Men hvad sker der med vores krypteringsteknikker, når nogen lykkes med at bygge en kraftig kvantecomputer?

Mange sidder og forsker i, hvordan vi kan løse det problem, der hidtil har været primært af teoretisk karakter. Vi må dog forvente, at det på et tidspunkt lykkes at bygge en kvantecomputer, som vil kunne udføre nye og vigtige beregninger inden for fysik, kemi og medicin. Dette vil dog have den kedelige effekt, at den kryptering, vi bruger i dag, ikke længere vil være så sikker, som vi kunne ønske.
 
Flere store it-virksomheder arbejder med udvikling af kvantecomputere, der adskiller sig ved at kunne beregne meget hurtigt. Det er et felt, hvor vi ikke ved, hvor langt de forskellige spillere er. Den største offentlige kendte kvantecomputer har 50 qbits og er bygget af IBM. Og der er et stykke vej, før vi kan nå de mange tusinde qbits, der skal til for at bryde den kryptering, vi kender i dag.
 
Vi har skrevet et whitepaper, der beskriver state-of-the art på løsning af de udfordringer, kvantecomputere giver for kryptering.

Læs med, hvis du vil følge med i, hvad der sker på den front og være forberedt.

Profilbillede af Tore Kasper Frederiksen
Cryptography Engineer, PhD
+45 23 27 77 62
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Nygaard bygningen, 3. etage lokale 375
.