Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2018 // Kunstig intelligens skal sortere i mængden af emner blandt 55.000 Facebook-brugere

Kunstig intelligens skal sortere i mængden af emner blandt 55.000 Facebook-brugere

Artikel

18-04-2018

Kunstig intelligens skal sortere i mængden af emner blandt 55.000 Facebook-brugere

Det kan være tidskrævende at holde styr på, hvad folk diskuterer i et iværksætternetværk med 55.000 brugere og samtidig udvælge og skabe indhold oven på det, der er mest aktuelt for brugerne.

Den erkendelse har man gjort hos IVN.dk, der er en helt ny portal for iværksættere, hvor man kan søge viden, udveksle erfaringer og hente hjælp til specifikke udfordringer. Samtidig kan portalens brugere få adgang til en lang række tilbud, der alle har fokus på at gøre det nemmere at starte virksomhed i Danmark. Det kan være alt lige fra et gratis regnskabsarrangement til, hvordan man åbner en webshop.

Fundamentet for IVN.dk er den ti år gamle Facebook-gruppe “Iværksætter Netværk”, der med 55.000 medlemmer er en af de mest aktive i dansk regi inden for iværksætteri. Det er netop den gruppe, som IVN tager udgangspunkt i.

“IVN er en kombination af Facebook og Wikipedia for iværksættere. Krøllen er bare, at vi også har knyttet redaktionelle kræfter på, der udvælger det mest relevante indhold. Det kræver en del tid at få et overblik over, hvad folk skriver om, og hvis vi kan få en algoritme til at identificere, at nu er der skrevet om de her emner, så kan vi lægge vores kræfter langt mere målrettet.”

Sådan lyder det fra Brian Mogensen fra IVN.dk, der netop er ansat til at skabe indhold oven på det, der foregår i Facebook-gruppen. Han forklarer:

Jeg kan se, at hvis der er noget, der trender, så giver det måske mening, at vi går ind og laver noget på det. Hvis der er en ny skattereform på vej, så kan jeg hurtigt gå ind og lave en artikel om reformen, og hvad den indeholder. Samtidig har vi også mulighed for at lave noget indhold, som er mere nuanceret, fordi vi kan se, hvad iværksætterne siger til den. Er det godt eller skidt? Med en algoritme kan vi være på forkant og identificere det, der er vigtigt i stedet for at bruge tid på noget, der ikke er vigtigt. Samtidig kan det give os input til en mere langsigtet planlægning.

Finder emner, der trender

Hjælpen til at udvikle algoritmen henter IVN.dk hos Sarah McGillion, der er specialist inden for maskinlæring og dataanalyse på Alexandra Instituttet. I praksis er maskinlæring en værktøjskasse, der med de rigtige data på plads er i stand til at holde styr på, hvor ofte et emne optræder, klassificere det og forudsige trends. 

Maskinlæring giver rigtig god mening her, fordi det er en automatiseret måde at finde ud af, hvad folk vil vide om iværksætteri. I stedet for at sætte en person til det, så kan vi bruge maskinlæring til at registrere ord og populære emner og se, om de trender. Maskinen er langt hurtigere til det end menneskehjernen og kan samtidig holde styr på historiske data og se, om der er en rød tråd i trendene.

“Efterfølgende kan man evaluere om resultaterne er i overensstemmelse med den menneskelige forståelse af, hvad der trender nu,” forklarer hun.

Det kan være svært at vurdere, hvordan man som virksomhed kan anvende kunstig intelligens, og hvor man henter den rette rådgivning. Alexandra Instituttet kan levere rådgivning og løsninger baseret på kunstig intelligens, maskinlæring og en række tilhørende discipliner.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe her.

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12

Fakta

IVN.dk er en iværksætterportal, hvor man kan søge viden, udveksle erfaringer og hente hjælp til specifikke udfordringer. Som abonnent får man adgang til en lang række tilbud, der alle har fokus på at gøre det nemmere at starte virksomhed i Danmark.

Drivkræfterne bag IVN.dk er Facebook-gruppen Iværksætter Netværk, der er startet af Lasse Bo Jensen fra Aarhus og Martin Christensen fra Ebeltoft for ti år siden, og som har 55.000 medlemmer.

.