Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2018 // Vi hjælper med at udvikle Vejdirektoratets trafik-apps

Vi hjælper med at udvikle Vejdirektoratets trafik-apps

Artikel

04-06-2018

Vi hjælper med at udvikle Vejdirektoratets trafik-apps

Det bliver Alexandra Instituttet, der skal stå for udvikling og vedligehold af de trafik-apps, som er med til at give overblik over trafiksituationen i landets regioner. Instituttet har siden 2015 stået for udviklingen af Vejdirektoratets apps og har netop indgået en ny rammeaftale. Aftalen omfatter bl.a. Trafikinfo, Vintertrafik og Trafikken Hovedstaden.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi kan fortsætte arbejdet med at udvikle de her apps, som bliver brugt af rigtig mange mennesker hver dag. Det er noget, der skal virke, og derfor gør vi selvfølgelig ekstra meget ud af detaljerne og driftssikkerheden, så de ikke går ned med fejl, siger Frank Allan Hansen, Principal Mobile Systems Architect på Alexandra Instituttet.

Hovedformålet er at give trafikanterne information, der er rettidig, specifik og korrekt ud fra deres geografiske placering. Apps giver også mulighed for at bringe den nyeste teknologi i spil og udnytte de data og sensorer, der sidder i folks mobiltelefoner.

Skræddersyet trafikinformation

Mobile apps giver mulighed for at give et dynamisk øjebliksbillede af trafiksituationen. Det giver mulighed for at give en mere personlig trafik-opdatering. Der er især aktuelt, hvis der opstår kødannelse, sker et uheld eller man har brug for at finde en parkeringsplads.

- Vi vil selvfølgelig udnytte de nyeste teknologier og dermed sikre den bedste brugeroplevelse. Konceptet er lidt ligesom Google Maps med at du kan se, hvordan trafikken glider på nuværende tidspunkt i et område. Vi tracker ikke folk, men når du kører igennem et område, samler appen al den information, der kunne være relevant for dig. Der er mulighed for at få live-billeder ude fra vejene og det er også muligt at få DR P4’s trafikmeldinger som push-beskeder, forklarer han.

Læs mere om Vejdirektoratets apps her

Head of Interactive Spaces Lab
Principal Mobile Systems Architect, PhD
+45 40 19 45 38
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 2. etage lokale 234
.