The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2017 // Store danske ambitioner for droneteknologi

Store danske ambitioner for droneteknologi

Artikel

04-04-2017

Store danske ambitioner for droneteknologi

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind er klar med 27,5 millioner kroner til forskning i ny droneteknologi. Investeringen skal bringe Danmark endnu længere frem i feltet af stærke dronenationer og er målrettet udvikling af droneteknologi inden for flere brancher.

Pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet

Allerede i dag drager danske virksomheder, myndigheder og forskere stor nytte af droneteknologi. Droner overtager og effektiviserer i stigende grad opgaver, der kan være komplicerede, farlige eller monotone at udføre manuelt. Det gælder for eksempel inspektion af højspændingsledninger og veje, eftersøgning af savnede personer eller hjælp til hurtigt at danne sig overblik over større brande eller oversvømmelser.

Der er dog endnu et stykke vej, før droneteknologiens store potentiale kan udnyttes fuldt ud. Derfor afsætter Uddannelses- og Forskningsministeriet 27,5 millioner kroner til udvikling af ny droneteknologi. Investeringen skal blandt andet gavne brancher som landbrug, byggeri og energi i hele Danmark.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ser et stort potentiale i droner og håber, at danske forskere og virksomheder kan løfte droneteknologien op på et nyt niveau med den nye investering.

- Droner er fremtiden. Det er en teknologi, vi allerede i dag har gavn af, men potentialet er til meget mere. Droner hjælper os med at løse opgaver bedre og mere sikkert, men de kan også danne grobund for øget produktivitet og nye arbejdspladser. Derfor mener jeg, det er et område, vi skal prioritere politisk. Det har vi allerede gjort med vores dronestrategi fra sidste år og nu igen med de nye penge til området, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Investeringen er et af 23 initiativer i Danmarks første dronestrategi, som blev fremlagt af regeringen i september 2016. Den nye droneinvestering skal bruges til en række projekter i løbet af 2017 og 2018.

Fordeling af midlerne

  • 11,5 millioner kroner går til GTS-institutterne FORCE og Alexandra Instituttet. Projekttitel: Droner på nye missioner. Henvender sig særligt til shipping- og energibrancherne.
  • 7 millioner kroner går til GTS-instiuttet Teknologisk Institut. Projekttitel: Droner fra udvikling til implementering. Henvender sig særligt til brancherne landbrug og byggeri/infrastruktur.
  • 3 millioner kroner går til GTS instituttet Dansk Fundamental Metrologi. Projekttitel: Dronemetrologi. Henvender sig til operatører indenfor kortlægning og inspektion on- og off shore.
  • 6 millioner kroner går til innovationsnetværkene Robocluster og InnoPro til et fælles projekt, som skal sprede droneteknologisk viden til danske virksomheder.

Regeringens dronestrategi

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12
.