The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2017 // Social intelligens er stadig overlegen

Social intelligens er stadig overlegen

Artikel

20-04-2017

Social intelligens er stadig overlegen

De sidste par år har medierne været fyldt godt op med artikler og analyser om, at robotterne overtager vores arbejde, og at automatiseringen erstatter vores jobs. Analyser har peget på, at 35 procent af arbejdspladserne i Storbritannien vil være udsatte, og at 47 procent af de amerikanske jobs vil forsvinde over de næste 10-20 år.

Men der er ingen grund til at frygte teknologien, hvis man spørger Anders Kofod-Petersen, vicedirektør på Alexandra Instituttet og professor i kunstig intelligens. Han peger på en række punkter i det seneste nummer af Market Community, som taler mod dommedagsprofetierne.

- En af de vigtigste årsager til at vi, hverken som samfund eller arbejdstager ikke skal frygte teknologien, er at kunstig intelligens kommer til kort over for det, der betyder mest for os, nemlig mennesker og menneskelig kontakt. Grundlæggende vil alle de jobs, hvor man har menneskelig kontakt, være homesafe. De jobs vil der kun blive behov for flere af. Specielt i omsorgssektoren, fordi vi bliver flere ældre, forklarer han.

Men den teknologiske udvikling lægger også op til en fundamental diskussion om, hvordan vi definerer arbejde.

- Det er klart, at vi står over for en teknologisk revolution, der potentielt kan dække vores primære behov, næsten helt gratis. Om 10-15 år kan vi leve i et samfund, hvor vi egentlig ikke behøver at arbejde. Derfor er vi nødt til at diskutere udviklingen, og om samfundet skal baseres på jobs, hvor man tjener penge eller det modsatte, fordi ellers risikerer vi, at store dele af befolkningen pludselig kommer til at stå uden arbejde, forklarer han.

Se hele indlægget her

Director Cph
Head of Data Science and Engineering Lab
Management
+45 41 15 12 48
Njalsgade 76, 2300 København S
.