The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2017 // Vores forventninger er, at det bliver et mini Silicon Valley

Vores forventninger er, at det bliver et mini Silicon Valley

Artikel

04-08-2017

Vores forventninger er, at det bliver et mini Silicon Valley

Sådan lyder det fra Droids Agency, der flytter ind den 1. september i Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens - DCAKI. Bureauet er et kommercielt co-creative partnerskab mellem Celuma og Spitze & Co., der har bred erfaring med automatisering i både private- og offentlige virksomheder.

- Vi flytter ind i centeret, fordi vi kan se, at hvis du skal lykkedes med at anvende kunstig intelligens, så skal du have nogen, der er på forkant med, hvordan teknologien kan spille ind i forskellige forretningsprocesser og give mening. Vi er med for at være helt fremme i bussen og kunne bidrage med værdi ude hos kunderne, siger Tim Daniel Hansen, den ene af de to partnere.  

Fundamentet i Droids Agency bygger på at gentænke forretningen ude fra og ind med et digitalt mind-set. Det kalder Tim Daniel Hansen og Jimmi Hansen, der står bag bureauet – digital first. Det handler for dem om at skabe en dyb fusion mellem forretningsviden og teknologi. Hjerteblodet i Droids Agency er at automatisere processer og finde nye forretningsmodeller, hvor det er oplagt at anvende machine learning og kunstig intelligens.

- Det er her det sker. Det er her, de kompetente mennesker og virksomheder inden for kunstig intelligens og machine learning bliver samlet. Omdrejningspunktet bliver at anvende teknologierne og få virksomhederne til at tænke digital first. Vi vil udfordre deres nuværende forretningsmodeller og tænke helt nye måder at arbejde på - alle de ting vi synes er spændende, siger Jimmi Hansen.


Jimmi Hansen (tv) og Tim Daniel Hansen (th)

Droids Agency ser frem til at få noget samlet kapacitet på området og til at trække på nogle af de ressourcer, som Dansk Center for Anvendt Kunstig intelligens tilbyder. De er ivrige efter at bringe deres nuværende kunder ind i miljøet på centret, hvor de skal indgå i centrets tværgående samarbejder – eksempelvis beskæftigelsesområdet. Det vil ifølge Jimmi Hansen give dem en ”start-op fornemmelse” og en forståelse af teknologierne, og hvad de kan:

De her teknologier vil være med til ændre forretningsstrategien for nogle af virksomhederne og give dem nye muligheder, som f.eks. helt nye services. Vi vil tæt på teknologien og forstå den i dybden og give kunderne den samme forståelse. Det handler for os om at være, hvor det sker og blive klogere ved at være sammen med de mennesker, der er dybt nede i teknologierne.

Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens kan bl.a. tilbyde Droids Agency at køre deres projekter med forskellig styrke. Bureauet håndterer nemlig alt fra små projekter, hvor de har brug for få mand til de store muskler inden for kunstig intelligens og machine learning, hvor centeret har særlige ressourcer. Det tillader Droids Agency at skalere op eller ned alt efter projektets omfang.

- Vi kan se, at der kommer nogle nye muligheder med machine learning og kunstig intelligens og én institution kan ikke løse det alene, det kræver flere kræfter at udnytte den her teknologi. Vi er med i centret, fordi vi er et konsulenthus og ikke et it-hus. Vi kigger på, hvor kunden gerne vil bringe sin forretning hen og hvordan. Det her set-up med et center for anvendt kunstig intelligens er den helt rigtige tanke. Det må vi bare være med i, siger Jimmi Hansen.

Droids Agency vil allokere nogle af centerets ressourcer og tilknytte nogle af deres egne ressourcer. Bureauet har en skarp domæneviden i bl.a. den offentlig sektor og finanssektoren. De vil bl.a. bruge centret til at koble deres egen viden om forretningsforståelse og digital first, med DCAKI’s dybe specialviden i machine learning og kunstig intelligens.

- Der vil blive projekter, hvor du som virksomhed eller offentlig aktør kører fast, hvis ikke du kender teknologierne, og ikke mindst det det kræver for at få udbytte af dem. For os er det vigtigt, at du skal kunne eksekvere og høste af dit projekter i et hurtigt afklaringsforløb i et miljø, som i centret, hvor du kommer rundt om alle problemstillingerne. Om 5 år kan teknologien være helt anderledes. Derfor er det vigtigt for os at hjælpe vores kunder med at speede forløbet op, det vil sige, sikre et effektivt forløb fra de første tanker over konceptudvikling og teknologi set-up frem til, at man høster gevinsterne ved at anvende de nye teknologier, siger Jimmi Hansen.

Droids Agencys marked er Skandinavien. De er allerede i Norge og Sverige i kraft af deres eksisterende selskaber, og mange af deres kunder er både europæiske og nordiske selskaber samt offentlige kunder.

 

Kontakt

   
Flemming Adsersen
COO Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens
+45 24 82 90 60
flemming.adsersen@alexandra.dk
 
  Anders Kofod-Petersen
Professor i kunstig intelligens og vicedirektør i Alexandra Instituttet
+45 41 15 12 48
anders@alexandra.dk
 
Tim Daniel Hansen
Droids Agency
+45 42 36 66 14
tim@droidsagency.com
 

Jimmi Hansen
Droids Agency
+45 31 67 53 67
jimmi@spitzeco.dk

 

 

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12
.