Alexandra Instituttet A/S // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2017 // Søren Pind besøger Alexandra Instituttet i Aarhus

Søren Pind besøger Alexandra Instituttet i Aarhus

Artikel

29-08-2017

Søren Pind besøger Alexandra Instituttet i Aarhus

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind var på besøg hos et af sine GTS-institutter for at se, hvordan de danske virksomheder får gavn af anvendt forskning i ny teknologi.

På Alexandra Instituttet prøvede ministeren kræfter med et par af de teknologier, der netop gør en forskel for alverdens professioner – fra ørekirurger til serviceteknikere.
 

Kirurgisk simulation til træning

Med Visible Ear Simulator kan ørekirurger træne i en computersimulator og på den måde blive bedre kirurger uden risici for patienten. Samtidig kan producenterne af kirurgisk udstyr benytte simulatoren som en trænings- og salgsplatform til nye avancerede produkter – noget som både danske Oticon Medical, østrigske MED-EL og tyske ARRI benytter sig af. Visible Ear Simulator udnytter den nyeste viden om interaktiv 3D-grafik, Virtual Reality og avancerede interaktionsformer fra Alexandra Instituttets eksperter.


 

Industri 4.0

Industri 4.0 dækker over digitalisering af industriel produktion og de industrielle produkter. De digitaliserede industrielle produkter repræsenteres ofte i form af en digital 3D-model – en digital tvilling. Ministeren prøvede Augmented Reality brillen, MS HoloLens, anvendt på en digital tvilling af en Grundfos pumpe. Desuden hørte han om de fremadstormende teknologiers potentiale når også droner tager ud og henter information for os på store afstande.


 
Se mere om hvad Augmented Reality kan tilbyde industrien
 
Hvis du vil dykke ned i big data, kunstig intelligens, sikkerhed og industri 4.0 skal du ikke være minister for at komme og besøge Alexandra Instituttet.

Se hvad vi tilbyder her og tag kontakt til os.

Profilbillede af Marlene Thomsen
Marketing and Communications Manager
Kommunikation og Markedsføring
+45 27 28 48 01
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Nygaard bygningen, 3. etage lokale 305
.