The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2017 // Førende nordisk finanskoncern flytter ind i Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens

Førende nordisk finanskoncern flytter ind i Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens

Artikel

23-10-2017

Førende nordisk finanskoncern flytter ind i Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens

Her skal en afdeling af SEB Pension udnytte de muligheder, som AI-centeret tilbyder.

 

“Vi vil bl.a. undersøge, hvordan kunstig intelligens og big data kan hjælpe os til at segmentere vores kunder, lave bedre dataindsamling, lave bedre kundeoplevelser, automatisere processer og rådgivning. Hvis vi skal fastholde vores position som det førende online pensionsselskab og kigge fremad - er det nødvendigt at kigge på de disruption-trends, der findes. Her er kunstig intelligens og big data oplagt,” siger Jakob Dahlmann Nielsen, underdirektør i SEB Pension.

Finanskoncernen søger inspiration til, hvordan den kan lave innovation i branchen, optimere deres eksisterende forretningsmodel eller udvikle nye - og blive klogere på, hvordan de kan tilbyde kunderne en endnu bedre service.

“Det, vi udbyder, skal være så nemt og fleksibelt for kunden som muligt. Det er der, vi håber, at big data og kunstig intelligens kan hjælpe os, siger Jakob Dahlmann Nielsen og fortsætter:

Vi er hele tiden opmærksomme på, hvad der foregår af innovation og disruption, og vi har som det førende online pensionsselskab en stor interesse og pligt til at holde os ajour og i front.

For ham er det afgørende at kunne give kunderne en god rådgivning - og være et skridt foran. En evig kamp for pensionsselskaber er at få folk til at interessere sig for deres pension. Eller som minimum at lave et årligt pensionstjek. Dette er der stadig, alt for få der gør.

“Når mange eller kun få kunder interesserer sig for pension, må vi gøre det for dem - ved f.eks. at automatisere og forbedre rådgivning og forbedre kundeoplevelsen.

“Det gælder bl.a., hvis kundens livscyklus forandrer sig. Det kan være, hvis de får lønforhøjelse, skifter boligform, får børn, skifter job, eller i forhold til hvornår og ikke mindst hvordan de skal have deres pension udbetalt - så det er mest hensigtsmæssigt i forhold til udbetalingsoptimering for den enkelte kunde. Vi vil rådgive kunderne om, hvordan de skal spare op, mens de sparer op, og hvordan deres forsikringer skal være sammensat, når eller hvis deres livssituation forandrer sig, samt hvordan de får det optimale ud af deres opsparing”, afslutter Jakob Dahlmann Nielsen.

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12

Fakta

SEB var Stockholms første private bank i 1856. I Danmark har banken et stærkt fokus på corporate og investment banking ud fra et fuldservice koncept til erhvervsvirksomheder og institutionelle kunder. Og så er SEB Pension Danmarks fjerde største kommercielle pensionsselskab.

.