The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2017 // Bliv klogere på kunstig intelligens, livetracking og cyberangreb på Folkemødet

Bliv klogere på kunstig intelligens, livetracking og cyberangreb på Folkemødet

Artikel

24-05-2017

Bliv klogere på kunstig intelligens, livetracking og cyberangreb på Folkemødet

Hvis fremtidsscenarierne får ret, så vil udbredelsen af kunstig intelligens føre til, at mere end halvdelen af nutidens jobs vil være forsvundet inden for de næste 20 år.

Hvad skal vi så arbejde med? Og hvordan skal de økonomiske midler fordeles, hvis de job, der forsvinder, ikke bliver erstattet af nogle andre? Og hvem har ansvaret, hvis en førerløs bil er involveret i et uheld? Vil kunstig intelligens føre til lige så store ændringer som hjulet og trykpressen?
 
Kom og hør debatten, når Anders Kofod-Petersen, vicedirektør på Alexandra Instituttet, og Ida Auken, Christine Antorini, m.fl. sætter fokus på kunstig intelligens og fremtidens arbejdsmarked.

Vi livetracker fra Folkemødet

Kan man bruge data til at styrke butikslivet i de danske købstæder? Ja, det er der noget, der tyder på. Demonstrationsprojekter fra Ringe, Ry, Næsted og Vejle viser, at man med enkle tekniske løsninger og dataindsamling, kan få indsigt i, hvordan kunderne bevæger sig, og hvor længe de opholder sig i butikkerne. Dermed får byens aktører et langt bedre indblik i byens liv.
 
På Folkemødet gentager vi i samarbejde med innovationsnetværkene InfinIT og Service Platform livetracking-demonstrationen i miniformat for at vise, hvor enkelt man kan indsamle data om menneskers færden. Alexandra Instituttet, der har samarbejdet med netværkene om demonstrationerne i bl.a. Ringe og Ry, står for den tekniske opsætning af sensorer og visualisering af data på Folkemødet.
 
Hør om de gode eksempler fra innovationsekspert Anne Thomas fra Lifestyle & Design Cluster og vicedirektør for Alexandra Instituttet, Anders Kofod-Petersen, der diskuterer mulighederne med afsæt i live data på Folkemødet. Læs mere om ekspertimenterne på Service Platforms hjemmeside.

Er du rustet til digitalt selvforsvar?

Antallet af cyberangreb er voldsomt stigende. To tredjedele af danske virksomheder har været udsat for cyberangreb inden for det sidste år. Alligevel er sikkerhedsniveauet ikke fulgt med den hastigt voksende digitalisering og it-teknologi. Men virksomheder gør klogt i at investere de nødvendige ressourcer i forhold til virksomhedens trusselsniveau og risikoprofil.
 
Sammen med GTS-institutterne, DBI og Force Technology, forsøger Jonas Lindstrøm, Senior Security Architect i Security Lab på Alexandra Instituttet, at komme med et bud på, hvad virksomhedsledere kan sætte i værk for at ruste deres virksomhed mod cyberangreb, og hvordan man øger de ansattes bevidsthed og gør dem i stand til at spotte de faldgruber, der kan true virksomhedens sikkerhed.
Se programmet her.
 

 

Director Cph
Head of Data Science and Engineering Lab
Management
+45 41 15 12 48
Njalsgade 76, 2300 København S
.