The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2017 // Bærbar ultralydsscanner vinder Innovationsfondens Grand Solution Pris

Bærbar ultralydsscanner vinder Innovationsfondens Grand Solution Pris

Artikel

27-02-2017

Bærbar ultralydsscanner vinder Innovationsfondens Grand Solution Pris

I fremtiden kan patienter blive undersøgt med en ultralydsscanner i ambulancen, hos egen læge eller i hjemmet. Adgangen til hurtigere behandling skyldes en banebrydende opfindelse, som de to danske forskere, Jørgen Arendt Jensen og Erik Vilain Thomsen fra DTU, står bag. De to nøgleforskere har netop vundet Grand Solution Pris, som Innovationsfonden overrakte på den årlige EliteForsk-konference den 23. februar 2017.

De har med deres projekt udviklet en ny måde at foretage ultralydsscanninger på. Deres scanner er billigere, bedre og nemmere at bruge, hvilket betyder bedre diagnosticering, besparelser og kortere ventetid. Scanneren koster en tiendedel af, hvad de koster i dag. Og den vil levere skarpe billeder, som vil gøre det lettere at stille præcise diagnoser.

Deres forskning er samtidig et eksempel på et projekt, der har bygget bro mellem førende forskningsmiljøer, en dedikeret industriel partner og kliniske miljøer.

Alexandra Instituttets Visual Computing Lab deltager i projektet og har hjulpet med at udforske teknikker til at forbedre billedkvalitet og beregningshastighed. Lab’et har forsket i optimal udnyttelse af beregningskapaciteten i både tablets, pc’er og cloud. Dette vil resultere i nye og bedre services til det kliniske personale, samtidig med at ultralydsscanneren bliver handy og trådløs.

Labchef Jesper Mosegaard er stolt over at have bidraget til projektet. Han fortæller:

Det er spændende at være en del af dette projekt i tværfeltet mellem algoritmer og klinisk forskning og en stor motivation, at projektet skal ende med reelle forbedringer for patienter igennem BK Medicals fremtidige scanner.

Se Innovationsfondens pressemeddelelse her.

Kontakt
IT-byen Katrinebjerg

Åbogade 34

8200 Aarhus N
+45 70 27 70 12
.