The Alexandra Institute // Aktuelt // Nyheder // Nyheder 2016 // Stadig stor mangel på it-professionelle

Stadig stor mangel på it-professionelle

Artikel

26-10-2016

Stadig stor mangel på it-professionelle

Der er stor forskel på jobudsigterne for folk med it-kompetencer.

Som Jyllands-Posten skriver, så slås amerikanske it-giganter nærmest om at have den yngste gennemsnitsalder, og forleden afgjorde en dommer i Californien, at alle over 40 år, som siden 2014 har fået afslag hos Google, kan tilslutte sig et kollektivt søgsmål mod Google for aldersdiskrimination.

Brug for 19.000 kandidater

I Danmark er virkeligheden helt anderledes, hvis man sørger for at vedligeholde sine kompetencer. En rapport fra Erhvervsstyrelsen, som vi har hjulpet med at udarbejde, viser, at der i 2030 vil mangle 19.000 it-specialister, og selvom der i de kommende år vil blive uddannet væsentligt flere kandidater med en teknologibaggrund, så stiger efterspørgslen langt hurtigere, end de kan nå at blive uddannet.

Det er dog ikke alle it-kompetencer, der er lige fremtidssikret. I takt med at fx cloud computing vinder frem, så vil de klassiske driftsorienterede kompetencer ikke blive så efterspurgte. Der er samtidig en tendens til, at virksomhederne efterspørger kandidater med en formel it-uddannelse, og samtidig vil nye eksotiske sammensætninger ikke være lige så meget værd som de klassiske it-uddannelser med et mere snævert teknisk fokus.

Udover Alexandra Instituttet er rapporten udarbejdet af Højbjerre Brauer Schultz og Kubix - den kan ses her.

Profilbillede af Peter Andersen
Senior Software Innovation Specialist
Head of IT
Intern it
+45 23 38 24 79
Åbogade 34, 8200 Aarhus N
Hopper bygningen, 2. etage lokale 237
.